Ще протестираме не само за отпадане на всички противоепидемични мерки,

...
Ще протестираме не само за отпадане на всички противоепидемични мерки,
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Няма истинско желание за реална промяна в съдебната система

Ще протестираме освен за отпадане на всички противоепидемични ограничения, а и за обикновено ръководство на страната. Това сподели ръководителят на „ Възраждане " Костадин Костадинов в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Новото ръководство се подигра с нашето доверие и самообладание. Оставят ни единствения вероятен вид - да излезем на улицата и да протестираме отначало.

По думите му е била осъществена политическа измама във връзка с работната група, образувана след митинга на „ Възраждане " за отпадане на зеления документ.

Под друг предлог е било бавено основаването й и действителното започване на работата й, макар непрекъснатите диалози от страна на водача на „ Възраждане " с министър-председателя и неговия консултант проф. Радка Аргирова.

„ След като нямаме противоположна връзка с държавното управление, считаме тази работна група за разтурена и ме принудени да излезем още веднъж на митинг. Търпяхме един месец в името на националния интерес, който изисква проблемите да бъдат решавани там, където им е мястото. Очакваше се, че неналичието на диалогичност ще бъде отстранена с новото ръководство. Това демонстрира, че настоящето ръководство е като късния ГЕРБ ", съобщи Костадинов.

Няма дребни и огромни партии, има огромни политици и държавници, уточни той. Малкият брой депутати на „ Възраждане " нямат отношение към качеството на политическия развой. За два месеца партията е внесла 8 законопроекта, има над 60 питания и въпроси, едно предложение за чуване. „ Възраждане " показва проблемите и решенията, само че те не се взимат поради от ръководещите, акцентира Костадинов.

Така да вземем за пример още в предходното държавно управление „ Възраждане " е внесло законопроект за промяна на основния прокурор, по-късно още веднъж - през декември. Това може да стане бързо и дейно с смяна в Закона за правосъдната власт, изясни Костадинов.

Според него казусът е, че няма същинско предпочитание за действителна смяна в правосъдната система. „ Става въпрос за напън, с който ръководещите целят да изнудват прокуратурата и Гешев, с който да го принудят да работи за тях.

Ако Кирил Петков счита, че Гешев би трябвало да бъде отхвърлен, събира шефовете на службите, министъра на вътрешните работи, които могат да дадат действителна информация. Всичко останало е извънредно несериозно и основава чувството за някаква пошла театрална сценка и отвлича вниманието от същинските проблеми на хората ", счита Костадинов.

По думите сега се прави не смяна в модела на ръководство, а на персони, а методът, по който се ръководи, е същият като в предходното ръководство. Доказателство е промяната на управлението на „ Булгаргаз ", уточни Костадинов.

Широко прокламираната административна промяна също не се случва, безапелационен е той.

„ Напротив, теглят с заеми - милиарди, изяснява се, че ще имаме растеж, само че той ще бъде за сметка на заемите. Пенсионната ни система сега на процедура е банкрутирала.

Ще пристигна миг, в който ще би трябвало да избираме дали да плащаме пенсиите или обществените помощи на безработните, тъй като няма да има опция и за двете, в случай че не теглим всяка година заеми ", разяснява Костадинов и добави, че партията му ще внесе предложение за промяна в пенсионната системата.

По отношение на руско-украинския спор Костадинов разяснява, че опасност за националната сигурност на Българя няма. Няма да има и действителен спор сред двете страни.

„ От 21 август предходната година чакаме по какъв начин всеки миг, до часове Русия ще нападне Украйна. Кой още се хваща на тези пошли сценки? Големият въпрос тук е, че ние не можем да подсигуряваме личната си национална сигурност. В последните години, откогато сме в НАТО, нашата национална сигурност беше извънредно ерозирана от това.

Загубихме бройки танкове, самолети, бронирани машини и кораби, даже цели родове войски. Ние сега в действителност не можем да подсигуряваме личната си национална сигурност. Рано или късно въпросът за суверенитета на България ще бъде подложен под подозрение ", съобщи Костадинов.

Според него би трябвало да има референдум за участието на България в НАТО, тъй като на процедура той се трансформирал в опасност за националната ни сигурност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР