Ще променим правилата, така че младите колеги, които работят в

...
Ще променим правилата, така че младите колеги, които работят в
Коментари Харесай

Предложение: младите лекари да специализират в болницата, в чието COVID отделение работят |

„ Ще променим разпоредбите, тъй че младите сътрудници, които работят в реанимациите и инфекциозните отделения, обслужващи жители с COVID-19, да получат правото автоматизирано да бъдат зачислени за специализация на мястото, където работят, без да е належащо провеждането на конкурс. "  

Това съобщи министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров пред медии при визитата си в УМБАЛ „ Александровска “.

Той се ангажира и с обезпечаване на опция за отмора за работещите в Коронавирус отделения медици.

„ „ Хората, които работят в COVID-отделенията и в реанимациите, е добре да бъдат подкрепени от страната. И в случай че не желаеме другите лечебни действия да страдат, дано да се имунизираме, дано да съблюдаваме ограничаващите ограничения, с цел да понижим натиска върху лечебните заведения, с цел да могат лекарите да лекуват и другите хора. Това зависи от всички нас “, акцентира доктор Стойчо Кацаров.

По думите му потенциалът на УМБАЛ „ Александровска “ за банкет на заболели с коронавирусна зараза е съвсем напълнен, като този потенциал може да бъде уголемен посредством разкриването на спомагателни кревати. Д-р Кацаров увери, че все още няма проблем с приема на пациенти с COVID-19. „ Няма причина да се връщат заболели “, акцентира доктор Стойчо Кацаров.

„ От общия брой кревати, които са разкрити в болничното заведение – 676, са заети 70% “, това сподели шефът на УМБАЛ „ Александровска “ доктор Атанас Атанасов. COVID-отделението на болничното заведение разполага с 85 кревати за консервативно лекуване на пациенти с коронавирусна зараза, а 35 са за интензивни грижи.

91% от реанимационните кревати са запълнени , което значи, че към сегашния миг в УМБАЛ „ Александровска “ има 3 свободни реанимационни кревати. 18 са свободните кревати за консервативно лекуване на пациенти с коронавирусна зараза, като д-р Атанасов посочи, че тези стойности са динамични и зависят от разпространяването на болестта. В момента лечебното заведение разполага с 205 свободни кревати, част от които може да бъдат трансформирани в кревати за COVID-болни.

По-рано министърът беседва с проф. Атанас Темелков и с лекари, които работят в COVID-структурите и реанимацията на болничното заведение. Медиците споделиха, че главният проблем при лекуването на пациенти с коронавирус е, че те отиват прекомерно късно на обзор. Въпреки че някои се усещат добре, те не осъзнават, че здравословното им положение може да се утежни за часове.

Другият проблем, с който се сблъскват лекарите, е притокът на пациенти от провинцията към София . Лекарите са безапелационни, че разкриването на COVID-зоните е стъпка в вярната посока, тъй като се понижава натискът върху болничното лекуване.

„ По 11 пациенти дневно са минали от първи октомври до момента в COVID-зоната в „ Александровска “ болница, сподели изпълнителният шеф на лечебното заведение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР