Ще продължа да настоявам ВСС максимално бързо да разгледа по

...
Ще продължа да настоявам ВСС максимално бързо да разгледа по
Коментари Харесай

Иван Гешев: Няма никакви юридически основания в искането за отстраняването ми

Ще продължа да упорствам Висш съдебен съвет оптимално бързо да прегледа всъщност изказванията на разнообразни министри на правораздаването, без значение дали са в длъжностен или постоянен кабинет, с цел да стане ясно на българските жители това, което е ясно на всеки първокурсник в Юридическия факултет - няма никакви юридически учредения в настояването за отстраняването ми. Това сподели основният прокурор Иван Гешев преди съвещанието на Пленума на Висшия правосъден съвет.

Най-вероятно зад тези смешни изказвания седят политически ползи. Това, което евентуално се цели, уповавам се да не е по този начин, е нелегитимно преодоляване на прокуратурата, лична промяна на основния прокурор, съсипване на наказателното правораздаване посредством така наречен промени, добави той.

Това не е промяна, а дейности, които опонират на ползите на българските жители и общество, изключително в битката против престъпността. Прокуратурата продължава да е дружно със съда една от дребното работещи институции в тази страна, които са бариера против беззаконието. Ние ще продължаваме да си вършим работата, разяснява още основният прокурор.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР