Ще премахна етикета „гето от Красна поляна и ще превърна

...
Ще премахна етикета „гето от Красна поляна и ще превърна
Коментари Харесай

Георги Миланов, ИК “За Красна поляна”: Ще премахна етикета „гето“ от Красна поляна

Ще отстрани етикета „ гето " от Красна поляна и ще трансформира региона в настояща икономическа единица. Това сподели за предаването „ Софийска естрада " по Радио „ Фокус " Георги Миланов - повдигнат за кмет на Красна поляна от Инициативен комитет „ Бъдеще за Красна поляна " и подсилен от Българска социалистическа партия. „ Искам да видя нашата страна в добра светлина.

Крайно време е да стартираме да се развиваме в вярната посока. За да се случи това всеки би трябвало да направи крачка като стартира от личната си къща, улица и квартал ", изясни той.

По думите му проблемите в Красна поляна са сходни с тези в останалите 23 региона на София - липса или неприятна инфраструктура и тротоари. „ Над регион Красна поляна стои постоянно надвисналият етикет „ гето " поради кв. „ Факултета ", Виетнамските общежития и „ Татарли ". Ще работя за смяна на този етикет, с цел да можем да притеглим повече вложители и да превърнем региона в настояща огромна икономическа единица, към която хората да се стремят.

Това ще бъде удобно за основаването на нови работни места и в квартала ще стартира да се реализира придвижване на артикули и капитали. Вече няма да бъде просто един „ квартал-спалня ", в който хората заран отиват на работа, а вечер се прибират ", посочи Миланов.

Кандидатът за кмет подчертава върху казуса с Виетнамските общежития и обещанията за премахването им до 2022 година. „ Нека не забравяме, че сме в навечерието на локалните избори - времето, в което се вършат огромни обещания. Този проблем остава забранен към този момент много години, а в този момент София се разсънва и хората стартират да се сплотяват в инициативни комитети и в най-различни НПО-та, посредством които да търсят правата си.

Под натиска на обществото районната администрация в действителност може да откри решение на този проблем. Необходимо е и останалите 23 региона да станат съпричастни и хората от общежитията да бъдат разселени из цяла София ", уточни Георги Миланов.

Той разяснява и проблема със стадион „ Септември ". „ Той продължава да бъде руина и грозна панорама за жителите на Красна поляна. Стадионът е язва в сърцето на квартала. Жителите не пускат децата си да играят там заради високата степен на заплаха ", означи той.

Като собствен главен приоритет претендентът за кмет уточни образованието. „ Ще работя за образоване на хората, за високо равнище в детските градини и учебните заведения ", разгласи той.

Комуникацията и разговорът е ключът към сполучливото ръководство, сподели още Миланов. „ В регион Красна поляна има построен публичен съвет, само че за жалост той не действа. Той би трябвало да бъде обновен.

От другите квартали на Красна поляна би трябвало да бъдат излъчени делегати, които да участват на публичните препоръки, с цел да могат проблемите на хората по-лесно да доближават до локалната администрация.

Най-важен е жителят и съответния му проблем и ние би трябвало да търсим решение на елементарни въпроси като озеленяване и паркоместа. Когато това стартира да се случва, тогава ще има и действителни резултати ", изясни Георги Миланов.

По думите му разговорът с жителите би трябвало да бъде подложен преди всичко. Миланов моли както жителите на Красна поляна, по този начин и на София да бъдат дейни. „ Нека София и Красна поляна се разсънят и жителите да дефинират посоката, по която би трябвало да вървим и да градим напред и нагоре.

Крайно време е да проявим заинтригуваност към страната и към протичащото се към нас и да променим това, което не ни харесва ", заключи претендентът за кмет на Красна поляна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР