Ще преговаряме с ГЕРБ, ако Делян Пеевски не управлява тази

...
Ще преговаряме с ГЕРБ, ако Делян Пеевски не управлява тази
Коментари Харесай

Асен Василев: Пеевски е единственият политик в България, който не зависи от общественото мнение

" Ще преговаряме с ГЕРБ, в случай че Делян Пеевски не ръководи тази партия, както ръководи сега. Той ни върна в мутренските години. Това за мен е безусловно разрушително за България ", съобщи пред Дарик радио финансовият министър в оставка и съпредседател на Политическа партия Асен Василев.

Той регистрира, че благодарение на Пеевски са направени значими промени в законите и Конституцията, само че проблемите са почнали, когато е пристигнал моментът за реформиране на службите, правосъдната система и регулаторите.

" Всеки един човек, съгласно мен, има в себе си и положително и зло. Друг е въпросът обаче по какъв начин той вижда развиването на публичната система, в случай че въздейства на публичните процеси. И в случай че погледнем какво се случи предходната година - чисто като законодателство, и промени в Конституцията, и всички закони промени. Със относително леки проблеми те минаха като законодателство. Когато обаче пристигна моментът действително да се реформира страната това законодателство да стане факт, да не остане на хартия, се видя това лице, което мисля, че всички познаваме доста от дълго време, което е, че всички регулатори, правосъдната власт, прокуратурата, службите - всичко това би трябвало да продължи да се ръководи с подредени мачове, с хора, които получават телефонни позвънявания, няма почтен развой по какъв начин да се изберат хората, които влизат вътре, тъй като цялото съглашение беше това - да не е авансово уречен мачът “, сподели Асен Василев.

Според Василев Политическа партия не е помогнала за политическата легитимация на Пеевски.

" Пеевски може би е единственият политик в България, който не зависи от публичното мнение. Неговите гласоподаватели са там, те гласоподават за него, без значение той какво прави. Одобрението му, в случай че погледнете измежду гласоподавателите на Движение за права и свободи, е четири %. 4% не е легитимиран политик. Той има тази база, на която може да стъпи, която не се въздейства от утвърждението и легитимацията ", сподели още финансовият министър в оставка.

Той разяснява подадената, а след това оттеглена оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. Според него изказванията, че бил контрабанднозависим са " съшити с бели конци ". По думите му, притеснително било, че е привикван и заплашван да си подаде оставка.

" Ако беше контрабанднозависим, нямаше ли да бъде арестуван? Защо е на независимост? Защо не е арестуван, за какво му се оказва нерегламентиран напън непринудено да си подаде оставката? Защо би трябвало да натискаш един човек да си подава оставката, в случай че си събрал доказателства ", запита Василев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР