Ще предложим правителство на малцинството с ясна програма за 18

...
Ще предложим правителство на малцинството с ясна програма за 18
Коментари Харесай

Стою Стоев: Кабинет на малцинството от ПП-ДБ е единствената алтернатива пред нови избори

„ Ще предложим държавно управление на малцинството с ясна стратегия за 18 месеца, без присъединяване на министри и външни хора от ГЕРБ. Един подобен кабинет има една огромна възможност да мине, тъй като това е единствената опция пред това да вървим на избори. Ще търсим поддръжка от безусловно всички обединения и се надяваме да я получим, тъй като най-малко на думи доста от тях споделят нашите визии. “

Това съобщи пред „ Българска национална телевизия “ Стою Стоев от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ във връзка публично изнесената позиция, че обединението няма да поддържа първия мандат на ГЕРБ-СДС .

По думите решението е било взето единомислещо , защото позицията в обединяването от самото начало е била такава и държанието ѝ на процедура е предвидимо. Според него 49-ото Народно заседание още не е изчерпано и е рано да се приказва за нови избори. Той посочи, че може да има известни лични промени в проектокабинета на обединението, само че цялостната му идея и стратегия няма да се трансформират.

Стоев отговори и на рецензиите, че е прекомерно млад и няма задоволително опит да води правната комисия , за която бе номиниран. 

„ В трето Народно заседание съм член на комисията по правни въпроси и това е скъпият опит, който на мен ми дава убеденост, че ще се оправя. Това, че съм необременен ми дава едно преимущество, защото десетилетия обратно имаме една провалена правосъдна промяна, която не може да свърши задачите, които всички преди този момент са прокламирали. И в този момент в множеството разисквания огромна част от сътрудниците споделят „ това няма по какъв начин да се случи “ или „ няма по какъв начин да стане “, тъй като са обезверени. “

По думите му последните събития в България ясно демонстрират, че е нужна освен дълбока правосъдна промяна , само че и конституционална. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР