Ще предложим една пета от данъка върху доходите на физически

...
Ще предложим една пета от данъка върху доходите на физически
Коментари Харесай

Кметове отново настояват част от данъците да остават в общините

" Ще предложим една пета от налога върху приходите на физически лица и една десета от корпоративния налог да се възвръщат в бюджета на съответната община. За нас това е извънредно значимо, освен тъй като ще се усилят бюджетите на общините, само че локалната власт е най-наясно с потребностите на една територия и надлежно ще изразходва средствата най-целесъобразно ", съобщи кметът на Самоков Владимир Георгиев, който дружно с кмета на Троян Донка Михайлова взе участие в съвещание на УС на Националното съдружие на общините.

" Ще настояваме общините да запазят изравнителната си дотация, като по този метод ще защитим финансовата непоклатимост на по-малките общини. Не на последно място е значимо да се направи актуализация на данъчната оценка на парцелите, което значително ще подкрепи решаването на казуса, пред който сме изправени аз и моите сътрудници - с закрепени доходи да заплащаме услуги, които неведнъж покачват цената си. Това ще затрудни значително работата на общините и най-много капиталовите стратегии ", уточни Георгиев.

Членовете на УС на сдружението са коментирали програмата " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд ", която е част от Плана за резистентност. Според кметовете паника буди новата идея за бенефициенти на плановете, които ще са сдруженията на притежателите. Зам.-председателят на УС и кмет на Троян Донка Михайлова добави, че открити остават въпросите по какъв начин се планува да си партнират сдруженията и общините и кой ще носи отговорност за взетите решения.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР