Ще положим максимум усилия да има кабинет. Ще говорим с

...
Ще положим максимум усилия да има кабинет. Ще говорим с
Коментари Харесай

Цонев: Най-добрият вариант е 173 депутати да направят кабинет

Ще поставим най-много старания да има кабинет. Ще приказваме с всеки, който ни предложения. Ще даваме градивни оферти и няма да слагаме червени линии. Това съобщи в ефира на зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев. 

По отношение на съставянето на държавно управление Цонев уточни, че от диалозите не се вижда прогрес, тъй като нямало разговор. " Втората политическа мощ споделя, че няма да поддържа победилата. Но пък победилата да поддържа тях. Абсолютен нонсенс, подигравка с гласоподавателя ", безапелационен е той.

Дали от Движение за права и свободи ще поддържат мандат на ГЕРБ, сподели: " Не сме водили никакви диалози, с изключение на с Плевнелиев и Паси. За да започва процесът по сформиране на кабинет, би трябвало да стартират диалози. Когато първата партия получи мандата, би трябвало да ни каже какъв формат на държавно управление си слага. Нашата партия дава отговор с " да "  и " не ", когато има съответни диалози ".

" И с третия, и с втория, и с първия мандат ще подходим градивно и диалогично ", изясни Цонев. Неофициална поддръжка обаче Движение за права и свободи нямало да даде на никого.

Третия мандат той си показва по-скоро като форма на антикризисен кабинет с пай небосвод. " Най-добрият вид е 173 депутати да създадат кабинет. Това е евроатлантическата коалиция. Партиите, които декларират ярка евроатлантическа поддръжка имат 173 депутати. Това е волята на народа ", акцентира депутатът.

Относно опцията в евроатлантическата коалиция да вземат участие и партии, определяни от Движение за права и свободи като " рискови "  за ръководството и бъдещето на страната, той разясни: " Когато партиите са във съвместен надзор, в кабинет с съществена цел да се вземат решение рецесиите, тези неща се минимизират. Винаги сме казвали, че кой какъв е - вземат решение органите в страната ".

Цонев е на мнение, че има проблем с това по какъв начин е конструирана правосъдната система и прокуратурата. " Искаме генерално да се реши този въпрос. Персоналният идва по-късно. Не отхвърляме да приказваме и по персоналния въпрос ", добави той.

Коментар направи и за желанието на Движение за права и свободи да се върне машинното гласоподаване. " Ние настоявахме за машини за гласоподаване и продължаваме да сме поддръжници на машините, само че не тези. Никога не сме желали тези устройства. С тях гласоподават единствено за Мадуро във Венецуела. Никъде другаде тъкмо тези не се употребяват. Нашите гласоподаватели привикнаха с машините. На всички избори с машини покачваме резултата си. В Турция резултатът също е ослепителен ", регистрира Цонев. Той обаче уточни, че експерти им обяснили, че софтуерът на устройствата елементарно се манипулира.

Според Цонев от Движение за права и свободи са били най-потърпевши от невалидните бюлетини, по тази причина и държали на машинния избор. " Ние ще продължим да желаеме устройства, които броят бюлетините и връщат невалидните от тях ", разяснява той.   
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР