Ще поискам от оператора Обленерго да преразгледа графиците за областта.

...
Ще поискам от оператора Обленерго да преразгледа графиците за областта.
Коментари Харесай

Нови прекъсвания на тока в украинската Николаевска област frognews.bg

" Ще желая от оператора " Обленерго " да преразгледа графиците за региона. Вероятно ще има прекъсвания за по четири часа ", написа в " Телеграм " губернаторът на южната украинска област Виталий Ким.

 

Той уточни нарасналата консумация на електричество като причина, която постанова по-дълги прекъсвания, с цел да се облекчи натовареността на електроразпределителната мрежа. " Трябва да се държим ", насочи апел към жителите Ким.

 

Масираният съветски обстрел по енергийната система на Украйна от началото на октомври докара до огромни вреди и е повода милиони украинци всеки ден да са на мрачно и студено. В седем украински области през днешния ден беше оповестена въздушна паника, заяви ТАСС, като се базира на информация от формалните украински служби за осведомление на жителите.

 

Тревога е била оповестена първо в Днепропетровска, Кировградска, Полтавска и Харковска области, както и в региона на Киев и Запорожие, а по-късно под режим на въздушна паника са били сложени и Николаевска, Одеска и Сумска области.

 

На бойното поле на изток сраженията са тежки, защото " руснаците имаха време да се приготвят " за офанзивите на украинската войска, разяснява по националната телевизия украинският губернатор на Луганска област Сергей Гайдай.  " Украинските въоръжени сили отблъскват постепенно съветските елементи в посока Сватово-Кременная ", сподели още той, без да заяви повече детайлности.

 

Сутрешният бюлетин на украинската войска оповестява за тежка обстановка край град Бахмут в Донецка област, който съветските войски безрезултатно се пробват да завладяват от лятото. Успех в боевете за този град би имал огромно алегорично значение за съветската страна след унизителните провали, последвани от отдръпване от градовете Харков и Херсон, показва Агенция Франс Прес.

 

Украинската войска изпитва компликации и в Херсонска област, където съветската войска се изтегли отчасти през ноември с обяснението, че укрепва позициите си. " Руснаците направиха обстрел по Херсон, който нанесе провали по електропроводите ", се споделя още в оповестения през днешния ден бюлетин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР