Ще поиска от Атики Одос незабавно изплащане на обезщетението от

...
Ще поиска от Атики Одос незабавно изплащане на обезщетението от
Коментари Харесай

Гръцкият премиер ще се извини за снежния хаос

Ще изиска от " Атики Одос " неотложно погашение на компенсацията от 2000 евро на всеки водач, затънал на автомагистралата, която компанията поддържа
Първото държавно за 2022 година, което се организира сега, ще премине под сянката на проблемите основани от снежната стихия " Елпида ", която с изключение на всичко друго разкри слабостите в работата на Гражданска отбрана и засенчи огромната готовност.

Очаква се Кириакос Мицотакис да се извини на заклещените по улиците хора и коли и потърпевши от спиране на тока жители, Лошото време в понеделник беше тест, който с изключение на грешките и неуспехите, за които носи отговорност, имаше и огромна готовност на 7000 държавни чиновници, които предотвратиха най-лошото.

Кириакос Мицотакис, ще подчертава върху значими проблеми, които са съществували в координацията на държавния механизъм. В същото време ще подчертае, че значимо е незабавното възобновяване на вредите от неприятното време, защото проблемите с електрозахранването и пътищата не престават.

Пред телевизия „ Мега “, представителят на държавното управление Янис Иконому, призна, че има " проблем с организацията " на държавния уред.

„ Имаше неща, които работеха, имаше неща, които не работеха. Очевидно е, че не сме достигнали равнището, което бихме желали “, сподели той.

Според способени ръководители, министър председателят ще обърне особено внимание и изиска най-сериозни отговорности от компанията " Атики Одос " за неотложно погашение на компенсацията от 2000 евро на всеки водач. Изглежда обаче, че това ще е единствено началото, защото ще има други наказания. Вчера шефът на компанията подаде оставка.

Както „ Труд “ писа, отплата от две хиляди евро ще изплати компанията концесионер на магистралния околовръстен път на Атина „ Атики Одос “ за всеки от колите, които бяха блокирани на пътя поради изобилния снеговалеж в региона. Компенсацията е била поискана от премиера Кириакос Мицотакис и компанията се е съгласила.

„ Камбаните ще бъдат тежки. Ние сме ангажирани с това и ще го създадем “, сподели министърът на инфраструктурата Костас Караманлис пред телевизия „ Мега “.

Обявено беше и обезщетение от 1000 евро за почти 400 пасажера пътували във трен, за продължителното очакване. Снеговалежът в област Атика спря, само че пътищата остават заледени, поради ниските температури.

Националният път Атина-Ламия е отворен, пристанищата също, възобновени са и полетите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР