Ще подкрепим ветото на президента Румен Радев. Това каза на

...
Ще подкрепим ветото на президента Румен Радев. Това каза на
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Ще подкрепим ветото на президента Румен Радев

Ще подкрепим ветото на президента Румен Радев. Това сподели на брифинг ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по отношение на наложеното несъгласие от президента Румен Радев на разпореждания от Закона за допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен надзор.
 20180724_151918  20180724_150907  20180724_150706
„ През вчерашния ден имахме съвещание при министър-председателят Бойко Борисов – аз като ръководител на ПГ на ГЕРБ и народни представители, които имат директно отношение към законодателната активност, която беше осъществена през последните няколко седмици. Във връзка със спекулациите и тиражирането в общественото пространство, че има лобистки текстове, които обслужват избрани стопански кръгове или бизнес лица мога да кажа изрично, че ГЕРБ в никакъв случай и по никакъв мотив не е обсъждал и приемал сходни текстове “, изясни той.

„ Във връзка с тези изказвания през последните два – три дни, това, което през вчерашния ден на съвещанието с премира Бойко Борисов – се взе кардинално решение Даниел Кирилов като ръководител на правна комисия да създаде текстове, с които да се анулират всички тези законодателни оферти, препоръчани от съдружните ни сътрудници, подкрепени в икономическа комисия и признати в пленарна зала “, добави той.

„ Даниел Кирилов е подготвен със законопроекта. С днешното несъгласие, наложено от президента Радев преценихме, че внасянето на тези законодателни промени се обезсмисля. Имахме диалози с премиера след ветото и стигнахме до извода, че ще подкрепим претекстовете на президента и ще се съобразим с ветото, което постанова “, съобщи Цветанов.

„Ще покажем политическата воля на ГЕРБ с решението, което сме взели на база и ветото от през днешния ден на президента, само че и вчерашните диалози с премиера“, добави още ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

„ Това, което ние вършим и постоянно сме правили е да работим единствено и само водени от публичния интерес. На вчерашната среща при премиера участва и финансовият министър, икономическия министър, водихме диалози и с Делян Добрев, Даниела Савеклиева и това, което имаме да съобщим през днешния ден е, че в утрешния ден ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева ще разгласи ветото на президента в пленарна зала, с което стартират да текат съответните периоди. Ще се постараем в границите на утрешния ден да бъде извършено съвещание, което ще бъде свикано от зам.-председателя на икономическата комисия. По този метод ще покажем политическата воля на ГЕРБ и с решението, което сме взели на база и ветото от през днешния ден на президента, само че и вчерашните диалози с премиера “, изясни Цветанов.

Той добави, че на вчерашната среща са били разисквани положителните страни на законопроекта, свързани с електронната платформа, която дава опция за повече бистрота на приватизационните покупко-продажби и със законодателните промени, импортирани сред първо и второ четене от Делян Добрев, свързани със Закона за енергетиката.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР