ще пазят мира в , поне в следващите 5 години.

...
ще пазят мира в , поне в следващите 5 години.
Коментари Харесай

Руските войски ще пазят мира в Нагорни Карабах поне следващите 5 г.

ще пазят мира в, най-малко в идващите 5 години. Според подписаното към този момент съглашение, което провокира вълнения в Ереван, 1960 съветските бойци ще бъдат ситуирани по линията на контакта сред двете враждуващи страни. Те ще са въоръжени с леко стрелково оръжие, 90 БТР-и, 380 единици транспортни средства, заяви ТАСС, представен от БГНЕС.

 Анализ: Какви са изводите от войната в Нагорни Карабах? Анализ: Какви са изводите от войната в Нагорни Карабах?
" Армения подписа съглашение, в което те предават териториите, оцветени в тъмнокафяво на Азербайджан. Територията, оцветена в алено,...
В 4 точка от съглашението се споделя, че „ Миротворческият контингент на Руската федерация се разполага редом с изтеглянето на арменските въоръжени сили. Продължителността на престоя на миротворческия контингент на Руската федерация е пет години, с автоматизирано възобновяване за постоянни петгодишни интервали, в случай че никоя от страните не заявява шест месеца преди приключването на интервала желание да приключи използването на тази наредба. ”
Регламентира се и действието на Лачинския кулоар, който свързва сепаратистки Нагорни Карабах с Армения. Той ще е необятен пет километра, само че няма да визира втория по величина град в Нагорни Карабах – Шуша. Коридорът също ще е под контрола на руснаците.
В идващите три години Азербайджан и Армения би трябвало да се договорят за строителството на нов маршрут за придвижване по Лачинския кулоар, което ще бъде последвано от предислокация на съветските войски.
Двете страни ще извършат продан на военнопленници, заложници и други арестувани лица, както и телата на убитите при сраженията.
 Сирийските наемници изчезват безследно в Нагорни Карабах Сирийските наемници изчезват безследно в Нагорни Карабах
Оказва се, че изпратени от Анкара сирийски наемници в спора към Нагорни Карабах, изчезват безследно и не се завръщат по родните с...
Договорено е разселените лица и бежанците да се завърнат на територията на Нагорни Карабах и прилежащите му региони под контрола на хората на висшия комисар на Организация на обединените нации по бежанските въпроси.
От заключителната част на съглашението се планува всички стопански и транспортни връзки в района да бъдат деблокирани. „ Република Армения подсигурява сигурността на транспортните връзки сред западните региони на Република Азербайджан и Нахичеванската самостоятелна република, с цел да се провежда безпрепятственото придвижване на жители, транспортни средства и артикули в двете направления. Транспортният надзор се упражнява от органите на Граничната работа на ФСБ на Русия ”, гласи 9 точка от съглашението.
Със единодушието на Баку и Ереван ще бъде обезпечено построяването на нови транспортни връзки, свързващи Нахичеванската самостоятелна република със западните региони на Азербайджан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР