„Ще оспорваме пред Върховния административен съд решението на Централна избирателна

...
„Ще оспорваме пред Върховния административен съд решението на Централна избирателна
Коментари Харесай

БСП Пловдив оспорва пред ВАС назначаването на 16-ти РИК Пловдив

„ Ще оспорваме пред Върховния административен съд решението на Централна изборна комисия, по отношение на назначение на РИК -16 Пловдив. ", това съобщи Красимир Трифонов, ръководител на Горско стопанство на Българска социалистическа партия - Пловдив. Според него взетото от ЦИК решение е нестимулирано, незаконосъобразно и в нарушаване на изборния кодекс.
„ При заявено единодушие на главните политически сили за управлението на 16. РИК, вписано в протокола от консултациите при регионалния шеф господин Здравко Димитров, при отсъствието на пълномощници от Реформаторския блок на тези съвещания смятам, че ЦИК нямат съответни претекстове за това решение. Още повече, щом могат да трансформират постигнатото съглашение, то чакам в бъдещите им решения да сме очевидци на още по-големи нарушавания на закона. ", съобщи водачът на социалистите в Пловдив.
Трифонов е безапелационен, че съглашателството на национално и локално равнище сред ГЕРБ и Движение за права и свободи пролича и в този случай, което е знак, че негласната коалиция е скрепена. Участието на останалите партии е ясно и от протичащото се в Народно заседание. „ Така, в назначената Районна изборна комисия само Българска социалистическа партия е опозиця, а всички останали 14 члена към този момент са представители на ръководещите. Това е причина за опорочаване и на изборния развой. ", смята той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР