Ще обявя кога ще свикам Народното събрание в понеделник“, заяви

...
Ще обявя кога ще свикам Народното събрание в понеделник“, заяви
Коментари Харесай

Румен Радев: В понеделник ще обявя кога ще свикам Народното събрание

„ Ще разглася по кое време ще свикам Народното събрание в понеделник “, съобщи пред журналисти президентът Румен Радев.

„ Очаквам от изказване да се премине към разговор сред политическите сили. От тях зависи дали и какво ръководство на страната ще имаме. Чакаме този разговор да продължи “, сподели президентът.

Ще излъчим преговорен екип и от понеделник ще поканим всички водачи на партиите, сподели той

Той беше посетител на съревнование сред оператори на дронове на формированията от Сухопътните войски на образователен център „ Тюлбе “.

 Опасност от градушки в 16 области у нас в четвъртък 2 мин. Опасност от градушки в 16 области у нас в четвъртък  ЦИК разгласи окончателните резултати от вота за Европейски парламент 3 мин. ЦИК разгласи окончателните резултати от вота за Европейски парламент  2 мин. " Полет за на никое място ": Пътниците попаднаха в 9-часов капан във въздуха  Отбелязваме Спасовден 2 мин. Отбелязваме Спасовден  Трагедия на Черноморието: 4-годишно дете се удави в басейн на хотел 2 мин. Трагедия на Черноморието: 4-годишно дете се удави в басейн на хотел  Силна градушка падна над страната, в Правец е била колкото яйце (ВИДЕО+СНИМКИ) 5 мин. Силна градушка падна над страната, в Правец е била колкото яйце (ВИДЕО+СНИМКИ)  Опасност от градушки в 16 области у нас в четвъртък 2 мин. Опасност от градушки в 16 области у нас в четвъртък  ЦИК разгласи окончателните резултати от вота за Европейски парламент 3 мин. ЦИК разгласи окончателните резултати от вота за Европейски парламент  2 мин. " Полет за на никое място ": Пътниците попаднаха в 9-часов капан във въздуха  Отбелязваме Спасовден 2 мин. Отбелязваме Спасовден  Трагедия на Черноморието: 4-годишно дете се удави в басейн на хотел 2 мин. Трагедия на Черноморието: 4-годишно дете се удави в басейн на хотел  Силна градушка падна над страната, в Правец е била колкото яйце (ВИДЕО+СНИМКИ) 5 мин. Силна градушка падна над страната, в Правец е била колкото яйце (ВИДЕО+СНИМКИ)

„ Отдавна упорствам на всички разбори, на всички срещи с управлението на Министерството на защитата и въоръжените сили да стартират да навлязат такива системи в българската войска. Най-сетне това е реалност. Днес е исторически ден, тъй като ние отваряме вратата към основаването на нов жанр войски – тези на безпилотните системи, това е безусловно условие на бъдещето, виждаме какво става с споровете в Кавказ, в Украйна, в Газа. Без такива системи не можем въобще да мислим за резултат в която и да е модерна интервенция “, уточни президентът.

По думите му безпилотните системи са евтини технологии, само че с голям несъразмерен резултат и би трябвало да се възползваме от това.

 

„ Имат голямо въздействието върху бойното поле, във всички сфери и се веселя, че най-накрая в нашите въоръжени сили започваме да готвим хора. Трябва да имаме хора, да построяваме система, да променяме законодателството, тъй че закупуването и доставката на такива системи да стават доста по-бързо, да има нова концептуална база по какъв начин те да бъдат употребявани, да се уголемява подготовката във военните образователни заведения, да се построи народен център, където да се готвят операторите на дронове, да се знае по какъв начин те да се употребяват по най-хубавия метод “, сподели Радев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР