Ще направим всичко възможно ротацията да премине гладко, за да

...
Ще направим всичко възможно ротацията да премине гладко, за да
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Ще направим всичко възможно ротацията да премине гладко, за да не се стига до предсрочни избори

„ Ще създадем всичко допустимо ротацията да премине безпрепятствено, с цел да не се стига до предварителни избори. “ Това сподели депутатът от ПП-ДБ и някогашен правосъден министър Надежда Йорданова.

„ Разговорът за това кой да бъде външен министър на България при ротацията, би трябвало да се води с причини. Считам, че този диалог не трябва да се води през медиите и да ескалира. Вярвам, че всички ще си създадем изводите чрез неудачите, през които минахме, и ще подходим умерено и градивно “, сподели тя.

Надежда Йорданова уточни, че е допустимо и даже е желателно политиците да преоценят и премислят една или друга обстановка.

„ Съставът на Министерски съвет е сложен въпрос, т.е. не става дума единствено за един или различен министър “, уточни още тя.

„ Ще създадем всичко допустимо ротацията да премине безпрепятствено “

Депутатът от ПП-ДБ добави, че не е участвала на срещата, в която е взел участие и ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

„ Правителството се поддържа от ПП-ДБ и от ГЕРБ-СДС. Движение за права и свободи поддържа единствено някои решения, които са свързани с евроатлантическата ориентировка на България “, изясни тя и отхвърли „ сглобката “ да е тристранна.

„ Сглобката ще продължи, бъдете сигурни. Това съобщи ген. Атанас Атанасов, напомня SafeNews.

„ При ротацията Денков би трябвало да е вицепремиер и вътрешен минстър. Смятам, че ще се откри развръзка. Двете политически сили, които стоят зад държавното управление би трябвало да имат външнополитически канал ”, сподели Атанасов.

С единогласие и единствено един глас „ срещу “ Народното събрание реши да сътвори „ Временна комисия за инспекция на обстоятелства и условия по отношение на съществуването на нерегламентирано въздействие в правосъдната система и обязаност на представители на правосъдната власт, несъвместими със стандартите за самостоятелност и професионална нравственос “.

Тя ще изследва активността на така наречен „ група към Мартин Божанов-нотариуса “.

За ръководител на комисията бе определен Никола Минчев от ПП-ДБ, а Мануил Манев – от ГЕРБ-СДС и Хамид Хамид от Движение за права и свободи за зам. -председатели.Не бе признато предлагането на „ ИТН “ комисията да бъде на паритетен принцип.

Източник: bTV

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР