Ще живеем с коронавируса поне до следващото лято. Това прогнозира

...
Ще живеем с коронавируса поне до следващото лято. Това прогнозира
Коментари Харесай

Макрон: Ще живеем с COVID-19 поне до следващото лято

Ще живеем с ковид най-малко до идващото лято. Това предвижда президентът на Франция Еманюел Макрон.
Изказването му пристигна след посещаване на болница с пациенти, инфектирани с COVID-19 в градчето Понтоаз, край Париж.
Само преди дни Франция регистрира антирекорд - 42 000 новозаразени за ден. Страната е единствено една от цяла редица европейски страни, които също регистрират рекордни равнища на нови случаи.
"Ще би трябвало да изтърпим известно време. Правителството се пробва да сложи обстановката под надзор, само че не е елементарно ", разяснява Амил Бело, клиент на бар в Рим.
Не всички са съгласни с вечерните часове. В Неапол имаше сблъсъсци на полицията с група недоволни, които отказваха да се съобразят с ограничаването.
Заразата бележи рекорден растеж освен в Европа. Съединените щати регистрираха 84 000 инфектирани за един ден. А броят на умрелите се връща към равнищата от огромната рецесия преди няколко месеца.
И до момента в който експертите сигнализират, политиците трансформират и ковид в инструмент от предизборната битка. По време на последния спор, Тръмп съобщи, че вирусът си отива. А здравният министър споделя противоположното.
Мерките против вируса също се трансфораха в политически въпрос. Много от последователите на републиканците са срещу носене на маски и затваряне на комерсиалните обекти. Много от последователите на демократите желаят ограничения, сходни на тези в Европа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР