Ще изпълни ли министър Найден Тодоров обещанието, или ще спази

...
Ще изпълни ли министър Найден Тодоров обещанието, или ще спази
Коментари Харесай

Величка Велянова: „Найден ми обеща Иван Капурдов да стане директор на НУКК“

Ще извърши ли министър Найден Тодоров „ обещанието ", или ще съблюдава закона...?

Проведеният на 06. април конкурс за „ шеф " на Италианския колеж в Горна баня /НУКК/ замириса, по този начин завоня, че миризмата се разнесе от Министерството на културата, на бул. „ Стамболийски ", чак до „ Дондуков " 1 и „ Дондуков " 2... Както е тръгнало може най-накрая зловонието да се усети и на бул. „ Витоша " 2 /Съдебната палата/, където към този момент свенливо си запушват носа.

На 06. април в Министерството на културата спретнаха един типичен режисиран и манипулиран „ конкурс ". В подготовката и провеждането му задкулисието активизира голям корупционен запас и... реализира „ пирова победа " - избраха протежето на Величка Велянова Иван Капурдов за „ шеф ".

Според членове на „ Изборната комисия ", той е бил най-неубедителен и едва квалифициран, а на въпроса: „ по какъв начин вижда развиването на образователното заведение и има ли потребност от някаква смяна ", неговият отговор е бил безапелационен - „ няма потребност от никаква смяна, всичко в Лицея е наред ".

С други думи - да се резервира статуквото и Велянова да продължи пожизнено да деребейства в училището; резултатите от образователния развой прогресивно да понижават, а недвижимите й парцели в Агенцията по вписвания годишно да се усилват...

Величка Велянова дотолкоз е била сигурна в „ триумфа " на задкулистната си скица, че още преди провеждането на „ състезанието " /06.04./ е оповестила Иван Капурдов за шеф и се е разпоредила в съседство на директорския кабинет да създадат още по-луксозен кабинет за нея - щяла да оглави Училищното настоятелство /УН/. От тази позиция тя щяла да бъде в ролята на кукловод и да „ дърпа конците на Капурдов... " /В нито едно друго образователно заведение ръководителят на УН не разполага с обособен кабинет в постройката му/.

Пред хора от своето обграждане Велянова се похвалила, че се е „ схванала с Найден /министър Найден Тодоров/ и той й е заречен, че ще „ позабави малко назначението на Капурдов, с цел да отмине „ патардията ", след което щял да го назначи за шеф ". При всичките установени и огласени основни нарушавания по провеждането на състезанието, това би било най-срамното и позорно управническо решение.

Ако въпреки всичко Найден реши да не опетнява името си и да съблюдава закона, той би могъл да разпореди преразглеждане на решението на „ изборната комисия " по ред аргументи - авансово изтекла информация за състава й в медиите, нестимулирана подмяна на постоянни с аварийни членове, липса на превод за представител на италианското посолство и така нататък

Освен всичко това, някои от участвалите в състезанието членове на изборната комисия имат основателни подозрения, че резултатът от гласуването е сменен чисто „ механически " - техническият секретар на „ Изборната комисия " Иван Върбанов подозрително бързо е събирал оценъчните анкетни листове от членовете на комисията и „ като гръм от ясно небе " им е съобщил неуместното „ решение ", че Капурдов печели състезанието. Според някогашните сътрудници на Върбанов от вестник „ Класа ", той е с ясно изразена неконвенционална еднаквост и е в близкото обграждане на Сава Драгунчев, по-известен като „ Кралицата "...

А всички ние си задаваме риторичния въпрос:

Защо ли към този момент цяла седмица Министерството на културата крие направените видеозаписи от извършения конкурс..?

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР