Ще издържим колкото трябва. Знаем какво ни чака, защото виждаме

...
Ще издържим колкото трябва. Знаем какво ни чака, защото виждаме
Коментари Харесай

Проф. Балтов посочи най-голямата ни грешка в битката с COVID-19

Ще издържим колкото би трябвало. Знаем какво ни чака, тъй като виждаме какво се случва по света и в Европа. Виждаме по какъв начин се популяризира вирусът, какъв брой е значимо да се съблюдават ограниченията, да има физическа отдалеченост, да се понижи контактът сред хората оптимално, съобщи пред Българска национална телевизия шефът на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов " проф. Асен Балтов.

„ Имаме подготовката, имаме и знанията. В бъдеще ще покажем, че ще ставаме все по-консолидирани, единни, с цел да се преборим с вируса”, съобщи той.

Проф. Балтов заяви, че в „ Пирогов” ще бъдат открити още 200 кревати за пациенти с К-19. „ Така ще станат 270 леглата, 33 са за интензивно лечение”, посочи той.

Във връзка със случаите на върнати пациенти, проф. Балтов съобщи, че няма проблем сред Спешна помощ и лечебните заведения. „ Проблемът е, че има доста хора, които не употребяват незабавна помощ. Имаме пациенти, които сами отиват до лечебните заведения.

Хората би трябвало да бъдат малко по-толерантни, на всички ще бъде обърнато внимание, само че няма да стане толкоз бързо”, сподели още шефът на „ Пирогов”.

Според него внезапният растеж на новозаразени се дължи на обстоятелството, че времето на открито не разрешава да прекарваме повече време навън. И на неспазване на ограниченията.

„ Неспазването на ограниченията е най-голямата неточност, която допуснахме у нас. Тази фриволност, която хората си разрешиха, специалистите, които дават неприятни послания – това докара до раздвоение на хората”, уточни той.

Проф. Балтов бе безапелационен, че не са нужни по-строги ограничения. „ Няма никакъв смисъл от цялостен локдаун. Тези са безусловно задоволителни. Имаме рекорден брой излекувани. Следващата седмица ще имаме по 1000 дневно.

Сега е моментът хората да бъдат дисциплинирани, с цел да ни дадат опцията ние да лекуваме.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР