Ще искаме от ръководството на Националния съвет да получим опция

...
Ще искаме от ръководството на Националния съвет да получим опция
Коментари Харесай

Гуцанов: Партиите да не мислят егоцентрично, а с мисъл за България, за да сформираме правителство

Ще желаеме от управлението на Националния съвет да получим алтернатива да се водят диалози с всички политически партии, които са показани в Народното събрание.

Считаме, че би трябвало да се търси поддръжка от всички и всяка една политическа партия да взе участие в постоянния кабинет. Сформирането на постоянно държавно управление е от извънредно значимо значение за България. При всички положения ще бъде мъчно – предстоят тежки диалози. “ Това съобщи организационният секретар на Българска социалистическа партия и депутат от левицата Борислав Гуцанов в ефира на Euronews.

Депутатът от левицата уточни, че Българска социалистическа партия желае да има авансово лидерски диалог сред ръководителите на парламентарно показаните партии, с цел да може всеки един от тях ясно да съобщи желае или не желае да има кабинет.  „ Оттам нататък, в случай че се види, че има такова предпочитание, да стартират договарянията по целите, значими за страната ни “, посочи той.

Гуцанов прикани политиците да не мислят егоцентрично – за личната си партия и какво биха спечелили при едни възможни предварителни избори, а да мислят на първо място за страната си, с цел да има късмет да бъде образуван постоянен кабинет.  „ Няма някой, който да не вижда какво става с инфлацията, по какъв начин бизнесът оцелява, по какъв начин всяко едно българското семейство оцелява в тази тежка и сложна година “, сподели Гуцанов.

Той уточни, че са видни резултатите от ръководството на служебно държавно управление през последните близо 2 години и даде за образец решенията в региона на енергетиката и покупката на втората ескадрила самолети. „ Това ли беше най-важното? При един постоянен кабинет не мисля, че това щеше да е най-важното и първото, което да се внесе. Смятам, че това щеше да бъде бюджетът, тъй като през бюджета става преразпределение в тази тежка обстановка – всеки един пласт от популацията да откри своето си място в този бюджет “, сподели Гуцанов.

Социалистът уточни, че един от най-големите проблеми в страната е демографската рецесия, а Българска социалистическа партия е направила доста в името на превъзмогването на този проблем: „ Този проблем се взема решение през бюджета. Направихме доста неща в тези седем месеца в тази посока – дадохме безвъзмездни детски градини и детски ясли, увеличихме парите, които получават младите фамилии за едно и за две деца “, напомни националният представител от левицата. 

Той очерта приемането на нов бюджет, Плана за възобновяване и резистентност, Шенген и енергетиката като главните тематики, които са от изключителна значимост за развиването на България и към които могат да се обединят партиите.

„ Ако тръгнем да слагаме червени линии, няма по какъв начин да стане кабинет – по-добре да намерим това, което ни сплотява “, прикани Гуцанов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР