Ще инициираме завишаване на санкциите за собственици на животни, които

...
Ще инициираме завишаване на санкциите за собственици на животни, които
Коментари Харесай

Малина Крумова: Завишаваме глобите за излезли на пътя животни

Ще предизвикваме завишаване на глобите за притежатели на животни, които позволен навлизането им на пътя. България има 40 хиляди км пътна мрежа – не можем да оградим цялата. Но би трябвало да има по-тежки наказания за притежателите в такива случаи и да се ускори вниманието на водачите в секторите, в които е допустимо да се случи сходно нещо.
Това заяви ръководителят на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ (ДАБДП) Малина Крумова пред Нова тв в коментар на случая от последните дни, при който пет бивола навлязоха на пътя Кърджали – Хасково и провокираха тежка злополука.

Крумова регистрира, че е направена ревизия на всички сектори с централизация на пътно-транспортни катастрофи в страната и сега се изготвят съответни наставления за промени в организацията на придвижването и/или маркировката на тях. Инспекциите са направени взаимно от специалисти на ДАБДП и Агенция „ Пътна инфраструктура “.

По думите й за първи път се прави и повсеместен разбор на положението на пътната сигурност в страната, а също така е доста значимо да се подчертава непрекъснато на тематиката, с цел да могат водачите да бъдат по-внимателни и по-толерантни на пътя. През последните дни има редица тежки произшествия, а от статистическа позиция предстоят двата летни месеца, в които стават най-вече пътно-транспортни катастрофи.

„ Правим и разбор на нормативната уредба – какво е належащо да се промени, с цел да се приложи на процедура политическата воля за разбиране на метода „ Безопасни системи “. Това е доста тежък и дълъг развой, само че изцяло наложителен, тъй като това е рамката, по която работят всички институции “, сподели още Крумова.

Завишават се санкциите за притежатели на животни, които ги пускат на пътя
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР