Ще информираме държавното обвинение, че достъпът до домовете ни е

...
Ще информираме държавното обвинение, че достъпът до домовете ни е
Коментари Харесай

На „Буджака“ настръхнаха след заявката на археолог за нови разкопки по две улици, готвят жалба до прокуратурата

Ще осведомяваме държавното обвиняване, че достъпът до домовете ни е възпрепятстван, споделиха живущите от ул. “Южна “ и ул. “Селена “

„ Готвим групова тъжба до Районна прокуратура и РДНСК Бургас за разкопаната ни улица “, оповестиха през днешния ден пред Флагман.бг живущите на ул. “Южна “ в созополския кв. „ Буджака “.

Към тях ще се причислят и хората от прилежащата ул. “Селена “, на които през вчерашния ден им се изправиха косите, откакто пред Флагман.бг археологът Димитър Недев разгласи, че ще продължи да копае до ул. “Виа Понтика “ за изследването си.

Както Флагман.бг през вчерашния ден заяви десетки фамилии настръхнаха, откакто Димитър Недев влезе на улицата им с багери, с цел да търси съществуването на археология. Той работи по частен капиталов план. ()

Вчера той даде да се разбере, че не е негова работа нито да известява авансово живущите в региона, където ще прави изследванията, нито след това да възвръща настилката. Недев разгласи, че е завършил с изследването по ул. “Южна “ – нямало съществуването на археология и в този момент обмислял по кое време да продължи по ул. “Селена “, която съдейки по марките положени на асфалта ще бъде съществено разкопана.
 Разкопаването за археологическото изследване ще продължи и в тази част
„ Възпрепятстван е достъпът до домовете ни. Тук към този момент не може да пристигна нито кола за спешна помощ, нито пожарна, или сметопочистващ автомобил. Още в понеделник внасяме тъжба в прокуратурата. Ще осведомяваме и РДНСК Бургас “, анонсираха живущите на ул. “Южна “.

Припомняме, че през вчерашния ден кметът на Созопол Тихомир Янакиев изпрати комисия, която да огледа мястото. На улицата живеят част от огромните данъкоплатци в Община Созопол и много чужденци, които сега са попаднали в капан. Един от тях е прикрепен на легло след тежък инсулт и околните му се молят да няма затруднения, тъй като действително няма по какъв начин да го извозят от вкъщи му.

След дъждовете в последните дни и археологическите разкопки улица „ Южна “ е в отчайващо положение. Изпитание е даже за високопроходим автомобил да премине през нея.
 Улицата съществува, нанесена е в кадастралната карта, а всяка една от къщите има собствен административен адрес
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР