Ще имаме правителство, но не съм убедена в неговото дълголетие.

...
Ще имаме правителство, но не съм убедена в неговото дълголетие.
Коментари Харесай

Евгения Славкова: Правителство ще има, но не съм убедена в неговото дълголетие

Ще имаме държавно управление, само че не съм уверена в неговото дългоденствие. Има доста елементи, които чакаме да се разплетат. За първи път ще забележим четирипартийна коалиция, всеки ще има искания за своята партия и електорат. Това съобщи в изявление за Novini.bg Евелина Славкова от Изследователски център " Тренд

" Изглежда да вземем за пример, че БСП и Демократична България не би трябвало да са в една коалиция, само че ще имаме четрипартийно държавно управление, в което точно левицата ще са с максимален политически опит ", допълни тя.

" Има доста горещи тематики, които да се вземат решение, само че бъдещата коалиция има единодушие единствено по част от тях ", разяснява Славкова и даде за пример темата за позицията на България за Северна Македония:

" Продължаваме промяната " са по-склонни да пуснат районен съд Македония в Европейски Съюз, БСП пък не могат да обяснят подобен вид деяние на своя електорат. Сред тези тематики, съгласно специалиста, са и Истанбулската спогодба и зеления преход. 

От дни се разисква, че ръководителят на Народното събрание ще е на ротационен принцип и ще се сменя всяка година, като първа ще бъде БСП лидерката в оставка Корнелия Нинова. Евелина Славкова разяснява по този начин: 

" Много е значимо какво ще е лицето на Народното събрание - значимо е тази персона да успее да вдигне доверието на хората в институцията. Не разбирам този ротационен принцип, който няма да спомогне за по-високото доверие и оценка на Народно събрание ", сподели тя и изясни, че за позицията е нужно време и нахлуване в детайлите. 

Славкова разкри, че е значимо новото държавно управление да търси точките, които ще обединят обединението, а не противоположното, с цел да има устойчиво ръководство. Ако тези политически обединения не сформират кабинет, изключително " Продължаваме промяната ", могат да чакат ориста на " ИТН ", които от първа политическа мощ през юли, се сринаха на изборите на 14 ноември. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР