Ще има затруднения при гласуването на българите в чужбина, затова

...
Ще има затруднения при гласуването на българите в чужбина, затова
Коментари Харесай

Прозрачност без граници очаква проблеми с вота от чужбина

Ще има усложнения при гласуването на българите в чужбина, по тази причина са нужни и законодателни ограничения. Това сподели пред бТВ преподавателят по изборни системи Ваня Нушева, която е и програмен шеф на асоциация " Прозрачност без граници ".

Преди дни такива опасения показаха и българи, живеещи зад граница. Те настояха да им бъде дадена. Това стана по време на консултациите, които президентът инициира за идния избор, преди да. Управляващите обаче дефинираха концепцията за избор по пощата като

" Трябва да се знае какви са противоепидемичните ограничения в другите страни. В кои градове ще има скупчване. На тези избори българите ще се сблъскат със съществени проблеми и трудности ", уточни в помеделник Нушева.

По думите ѝ различен въпрос, който поражда, е по какъв начин ще бъде проведено и образованието на членовете на районните изборни комисии.

" Това изисква организационни ограничения, изисква ограничения и от страна на политическите партии, които оферират своите представители ", сподели още Нушева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР