Ще има увеличение на пенсиите. Какво ще бъде то зависи

...
Ще има увеличение на пенсиите. Какво ще бъде то зависи
Коментари Харесай

Правителството готви увеличение на пенсиите

Ще има нарастване на пенсиите. Какво ще бъде то зависи от сметките обаче. Ако общата сметка е 2 милиарда лева, може всичко да бъде покрито от бюджета. Прие се прагът на нарастване на Данък добавена стойност да бъде 100 000. Това изясни Мартин Димитров от Демократична България в студиото на утринния блок на Нова телевизия.

Той сподели, че се готви мярка, с която при закъснение на заплащания от страна на потребителя, той да не се трансформира в дебитор. Според него има логичност за диференцирано Данък добавена стойност на тока и енергоизточниците. То ще бъде понижено от 20% на 11%.

Димитров беше безапелационен, че нулева ставка на хляба не е допустима. Депутатът изясни, че хората няма да получат резултата, който желаят.

Относно концепцията за 25 ст. отстъпка на горивата той сподели: “Трябва да има база данни, която да отбелязва какъв брой съм заредил. Това ще подсигурява ограничаване. На месец можеш да заредиш няколко пъти, само че да има предел ”. По думите му има логичност тази мярка да бъде за най-нуждаещите се хора.

По тематиката с Топлоелектрическа централа “Марица 3 ” Димитров сподели, че не може да има компромис с неспазването на екологичните правила: “Ако се извърши същински ремонт, който да подсигурява, че ще понижи замърсяването, незабавно ще бъде отворено предприятието ”. Той беше безапелационен, че има и други предприятия, които ще последват ориста на Топлоелектрическа централа “Марица 3 ”, тъй като България към този момент е наказана от Европейски Съюз за неспазване на екологични правила.

Депутатът изрази мнение, че връзката в обединението би трябвало фрапантно да се усъвършенства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР