Ще има прокурор, който да разследва главния. Това решиха депутатите,

...
Ще има прокурор, който да разследва главния. Това решиха депутатите,
Коментари Харесай

Отхвърлиха ветото на Радев върху поправките от НПК за прокурора, който ще разследва главния

Ще има прокурор, който да проверява основния. Това взеха решение депутатите, които отхвърлиха ветото на президента върху измененията в Наказателно-процесуален кодекс, които вкарват новата фигура.
Повторното приемане на закона бе подкрепено от 125 депутати. 77 гласоподаваха пък в поддръжка на ветото на президента. Трима се въздържаха.
 Правната комисия отхвърли ветото върху прокурора, който ще проверява основния Правната комисия отхвърли ветото върху прокурора, който ще проверява основния
С 12 гласа " за " правната комисия в Народното събрание прегласува закона, който основава фигурата на прокурор, който ще проверява основния, и по този начин...

Против смяната в Наказателно-процесуален кодекс се оповестиха и от Висш съдебен съвет, Висшият адвокатски съвет, самата прокуратура.
За да се реализира по този начин мечтаната от всички нас правосъдна промяна, би трябвало смяна в конституцията., който е един от създателите на предлагането за смяна в Наказателно-процесуален кодекс.
Според него създателите на претекстовете на президента са пропуснали значими законодателни промени от последните години, съгласно които прокуратурата към този момент не е централизирана система.
 Румен Радев наложи несъгласие върху поправките в Наказателно-процесуален кодекс за специфичния проверяващ основния прокурор Румен Радев наложи несъгласие върху поправките в Наказателно-процесуален кодекс за специфичния проверяващ основния прокурор
Президентът Румен Радев наложи несъгласие на Закона за допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс, който беше признат от Народното събрание...
В рамките на настоящата конституция, в случай, че надали бихме могли да реализираме парламентарен консенсус, това е вероятното законодателно решение, изясни Ципов. Според него достолепие на плана било, че за първи път контрола върху отхвърли да се образува досъдебно произвеждане, е поверен на съда.
Президентът доста вярно ви връща закона, тъй като това, което оферирате, беше несъмнено като парадокс, чудатост, к ато неясно разбиране от цялата българска правна общественост, от европейската правна общественост, разяснява пък Крум Зарков от Българска социалистическа партия. Той попита за какво се постанова въвеждането на новата фигура.
Като неоснователни, непълни и даже спорни, дефинира претекстовете на президента за ветото пък Христиан Митев от Оперативна програма. Според него претекстът на Радев, че е нарушен правилото на самостоятелност на съда, не дава отговор на истината.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР