Ще има ново начало в политическия спектър. Не останаха десни

...
Ще има ново начало в политическия спектър. Не останаха десни
Коментари Харесай

Дянков с прогноза за поскъпването на живота през 2023-а

„ Ще има ново начало в политическия набор. Не останаха десни политици. С изключение на Мартин Димитров. Хората имат потребност от десен политически обект “, това сподели някогашният министър на финансите Симеон Дянков в ефира на „ 7 със 7 “ по. Следващата година ще е година на политически промени, тъй като актуалните политици се " поизхабиха “, добави той.

Дянков сподели, че за България годината беше тежка и стопански и финансово. По негови думи предходното постоянно държавно управление доста обърка нещата в обществените финанси и през 2023 ще страдаме от това. Дянков счита, че да няма постоянен бюджет беше добра концепция на служебното държавно управление, тъй като другояче в Народно събрание щеше да стане " наддаване ". Той бе безапелационен, че напролет ни би трябвало постоянен бюджет.

Финансистът изясни, че високите лихви ще продължат до април – май 2023. Това ще се отрази на заемите и надлежно и на семействата, уточни той. „ България върви към по-големи задължения и лихви по по-големи задължения “, сподели Дянков.

Финансистът проучва: „ Няма късмет България да влезе в еврозоната на 1 януари 2024 година Закъсняхме с редица ограничения като понижаване на инфлацията, законодателни промени. Най-ранната дата за влизане в еврозоната е 1 януари 2026 година “

По негови думи инфлацията е стартира малко да понижава, само че и в еврозоната понижава и то бързо. Той разясни, че България би трябвало да стигне под 10 % инфлация, с цел да приказваме за влизане в еврозоната. Дянков бе безапелационен, че повишаване на цени и артикули няма да има при влизане в еврозона, тъй като България е в система на валутен ръб. „ Ние сме към този момент сме в доста огромна инфлация “, уточни той. За приемането на еврото той сподели, че в по-малките обитаеми места стои въпросът за спестяванията в левове - по кое време и по какъв начин ще се извърнат. Това е тематика, по която би трябвало да се приказва в този момент, с цел да няма проблеми и спекулации когато се одобри еврото, добави той.

„ Важно е да има постоянен кабинет до пролетта, с цел да има постоянен бюджет. Ако това не се случи не може да се водят диалози за еврозоната. Това е значимо и за влизането в Шенген “, сподели Дянков.

Той е оптимист за последваща 2023 – та година. „ Тя ще бъде година на ново начало и в политиката и във финансите “, приключи Дянков.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР