Ще има нови протести, ако се приеме предложението живеещите в

...
Ще има нови протести, ако се приеме предложението живеещите в
Коментари Харесай

Пепа Деведжиева: Протести, ако живеещите в синя зона трябва ...

Ще има нови митинги, в случай че се одобри предлагането живеещите в синя зона да паркират единствено на една улица, предизвести водачът на КОД-Пловдив Пепа Деведжиева във връзка на изменението на наредбата, оповестено на уеб страницата на Община Пловдив за разискване. 

Към момента наредбата за организацията на движението и паркирането допуска хора с адресна регистрация в ​синята, зелената или пешеходната зона в съседство да могат да стопират колите си където намерят място в региона.

„ Тези промени ще основат повече проблеми, в сравнение с ще решат - като всички хрумвания на градската администрация от началото на този мандат.  Не може да те задължат да паркираш единствено на улицата, на която е адресът ти, тъй като на нея може да няма места. Ще дам образец с дребната улица „ Хан Кубрат “, на която  се намират Съдебната палата, Хуманитарната гимназия, има и жилищен блок с 28 жилището. Там няма 28 места за прекъсване, къде ще оставят колите си живеещите или хората, които имат работа в някоя от тези институции? Същото е с ул. „ Отец Паисий “ и с още доста дребни пътни прави, каквито в остарял град като Пловдив има доста “, изясни Деведжиева.

Тя напомни, че паркирането в ​синята зона става против пропуск, чиято цена е вдигната от 60 на 150 лева през 2022 година „ Такса се събира против обезпечаването на дадена услуга, а тук Общината не може да подсигурява място за всеки живеещ. Не може просто да се прибират едни пари “, счита председателката на КОД.

Тя прикани съветниците да не одобряват измененията в наредбата. „ В противоположен случай ще има митинги,  и то не от платени участници, както от Общината обичат да споделят, ще излязат хора, които в действителност се нуждаят от паркоместа “, добави Деведжиева. Тя посъветва виновните за паркирането общинари да слязат от служебните си коли и да се опитат да паркират в синята зона с персоналните си коли, с цел да ревизират какъв брой елементарно се намира място, в случай че нямаш специфичен пропуск.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР