Ще има много по-строги закони за превенция и наказване на

...
Ще има много по-строги закони за превенция и наказване на
Коментари Харесай

МВР пише по-строги закони срещу посегателството на лични данни

Ще има доста по-строги закони за предварителна защита и наказване на похищението на персонални данни, разяснява началникът на отдел " Трансгранична проведена престъпност " в ГДБОП Явор Колев, представен от Българска телеграфна агенция. Той сподели, че момента се приготвят нормативни документи, с които в българското законодателство да се приложи интернационалната Конвенция за отбрана на персоналните данни.

Представителите на ГДБОП регистрираха резултатите от районна конференция за киберсигурност и компютърни закононарушения от Югоизточна Европа. Шефът на службата Ивайло Спиридонов изясни, че над 300 специалисти от 18 страни са участвали на конференцията. Той се оплака, че по линия на киберпрестъпността и терора в ГДБОП няма задоволително хора, само че чиновниците си вършели добре работата.

Ивайло Спиридонов разгласи, че е предложил на зам.-директора на американската " Сикрет сървис " Робърт Нови техен сътрудник да бъде " изместен " в ГДБОП. Директорът даде за образец положителната работа на сътрудника на ФБР, който работи в дирекцията на Министерство на вътрешните работи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР