Ще има ли ротация, или няма да има? Ще има

...
Ще има ли ротация, или няма да има? Ще има
Коментари Харесай

Z-Каст 150: Какъв е залогът - две личности или Шенген и еврозоната?

Ще има ли ротация, или няма да има? Ще има ли ново държавно управление, или не? Идват ли избори? В последната седмица отговорът на тези въпроси се трансформира ежедневно, а от време на време - и през час. ГЕРБ и ПП-ДБ влязоха в дълъг развой на договаряния, разтърсван от изявления, закани, напън, странни политически ходове и непрекъснати обвинявания.

За какво в действителност се карат? Министри, закони, сътрудници? В последна сметка кое е по-важното - дали Мария Габриел е министър председател и Асен Василев финансов министър, или влизането ни в Шенген и Еврозоната?

По тематиката в новия Z-Каст посетител е парламентарната кореспондентка и политически редактор на Клуб Z Пламена Игнатова.

" Тези две обединения нямат никакво разминаване във връзка с политическите си цели и какви законодателни промени би трябвало да приложат. Поне на хартия е по този начин ", акцентира тя.

На пръв взор наподобява, че присъединяване на Движение за права и свободи във властта е същинската разграничителна линия - само че съгласно нея това е единствено един от проблемите. А новият съпредседател на Движението към този момент е " изпран ".

" Пеевски го изпрахме всички, в това число и част от медиите - като започнахме да придаваме прекомерно огромна значимост на неговите думи, даже когато не са значими, и на гласувания, които не зависят от Движение за права и свободи. Движение за права и свободи не би трябвало да бъде изключвана априори. Но все си мисля - в случай че ще работят с Движение за права и свободи, добре е някъде публично да го напишат. "

Според нея в случай че ще се прави съдружно съглашение, без значение по какъв начин ще бъде наречено, то би трябвало да е по-конкретно и в детайли от препоръчаните до момента - с явен механизъм за избора на прокурорски съвет, правосъден съвет, инспекторат, антикорупционна комисия. Както и кои регулатори ще се избират с болшинство от 2/3, в случай че имат желание да вършат това.

Загуби ли Борисов своя позор от ръководство с Движение за права и свободи? Защо тези, които зоват за бистрота, са най-потайни? Кого обслужват " течовете " в медиите? 

И най-много - чака ли ни нов предварителен избор? Има ли значение кой ще носи виновността за него? И кой е в по-добра кондиция за избори?

Отговорите на тези въпроси гледайте и слушайте в новия 150-и епизод на Z-Каст:


Слушайте Z-Каст и в платформите, , , .Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР