Ще има ли правителство и нова четворна коалиция? В момента

...
Ще има ли правителство и нова четворна коалиция? В момента
Коментари Харесай

Харалан Александров: Ще има опит за еманципация на “Продължаваме промяната“ от Румен Радев

Ще има ли държавно управление и нова четворна коалиция? В момента текат договаряния за него, като макар репликите, че всичко е доста градивно, може да изникнат подводни камъни.

" Хазарта доста подхожда на обстановката. Масата, на която се играе играта, обаче е доста нестабилна, заровете са хвърлени и всички клатят масата ", това сподели пред Нова ТВ Харалан Александров.

Според него Румен Радев е бащата на това начинание, а Бойко Рашков е негов аватар. Той е носителят на силата, на евентуалната принуда.

" Един от методите да се ръководи в такава несигурна обстановка е принуда. Предстои напрежение от иден опит за равноправност на " Продължаваме промяната " от Румен Радев ", счита Александров.

" Не знаем какви са иконите на новия фетиш " Продължаваме промяната ", на пръв взор това е пазарната стопанска система, либерализма. Те приказват за нулева корупция, завършек на прехода, в случай че не го вършат, те няма да имат никакъв късмет да продължат ", съобщи още обществения антрополог.

" Тази идеология ще се разпростира в нови практики и връзки. Другите партии претърпяха своята контузия, в Българска социалистическа партия занапред ще бъдат травмирани. Най-добре от това се възползва Корнелия Нинова, която може да се окаже най-печелившия политик от тази обстановка ", добави Харалан Александров.

За него от " Продължаваме промяната " са съумели да " наритат " своите сътрудници от " Демократична България ", Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия.

От друга страна Александров се опасява, че " Възраждане " ще продължи своя тъмен напредък. Според него има директна връзка на организацията с " Атака ", а Костадинов има своите лидерски качества и въздействието му ще нараства през идващите години.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР