Ще има ли отражение след вдигането на тол таксите върху

...
Ще има ли отражение след вдигането на тол таксите върху
Коментари Харесай

Тол таксите се увеличават с 50% от юли, ще се отразили на домакинствата?

Ще има ли отражение след повдигането на тол таксите върху интернационалните транспорти и пазара в България?

Услугата нараства с 50% от 1 юли . Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи попита дали с нещо се е подобрило по пътищата, че да се усилят тол таксите .

„ Инфраструктурата по-добра ли, та да бъде належащо повишение на тол таксите с 50 до 100%? Това е недобра политика, която ще докара до увеличение на транспортната услуга. Тя ще означи растеж с плануваното нарастване на тол таксите, чакаме идващите няколко дни да срещнем схващане от страна на страната, имаме редица оферти. Те могат да смекчат удара върху транспортния бизнес и потребителите “ , разяснява Арабаджиев пред „ NOVA “.

По думите му транспортният отрасъл не получава услугата, за която е очакван растеж на тол таксите. По думите му това ще се отрази върху цената на хляба . Той уточни:

„ Около 5-6 стотинки ще се отрази на цената на хляба растежът на тол таксите – с цел да стигне зърното до масата на потребителя. “

„ Заради митингите към „ Петрохан “ маршрутът ще се усили със 100 км и към 2 часа респективно. В същото време ни споделят да плащаме 2 пъти по-високи тол такси, не сме подготвени поради положението на пътната мрежа. Браншът е надъхан за митинги “, акцентира Арабаджиев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР