Ще има ли избори 2 в 1? Каква е конфигурацията

...
Ще има ли избори 2 в 1? Каква е конфигурацията
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Съветвам Кирил Петков и Асен Василев да спрат да лъжат

 Ще има ли избори 2 в 1? Каква е конфигурацията на силите и ще има ли пренареждане? На какво се дължи напрежението сред и в деня на Съединението? Тези тематики разясниха в ефира на " Здравей, България " журналистът Иван Гарелов и математикът Михаил Константинов.

" Преди много години съветският публицист Александър Солженицин сподели, че би трябвало да спрем да живеем в неистина. Това, което се случва в последно време, е, че българското общество затъна в огромни неистини. Като за начало да престанем да лъжем. Сигурното, когато двама души приказват противоположни неща, е, че или единият лъже, или другият лъже, или лъжат и двамата ", счита Константинов.

" Не виждам нищо съществено в тази работа. Тъй като няма мотив за интервенция на прокурор. Оттам нататък другото са изречения, начало на един разпад в някои от партиите, които не съумяха. Това е тематика, която ще продължим ", разяснява Гарелов.

За нов политически индивид на и

" Препоръчвам на двете водещи лица в тази несъществуваща още партия да не лъжат, с цел да имат триумф. Преди известно време единият от тях сподели, че документът му е в Букурещ. Оказа се, че това не е документът, който той желае, а уверение, че молбата му е постъпила. Или той лъже, или канадското външно министерство ", разяснява Константинов и изрази подозрение лъжата да е изречена от последните.

" След тези нови избори би трябвало да има държавно управление. Вече няма накъде, единствено надолу. За да се разчупи тази омраза, която се натрупва сред обособените партии, чакам да стартират процеси в самите партии. Във всички случаи би трябвало да има прегрупиране, другояче няма по какъв начин да стане. Последният фактор са новите партии. Вероятно в идващия парламент ще влезе и " Възраждане ". Що се отнася до новия политически индивид – аз съм малко песимистичен. Много по американски се държат тия двамата. Много самореклама си вършат. Може би желанията им са напълно положителни и може би са откровени, само че толкоз хвалби сами за себе си, това не е признато в нашия нрав. Българите по принцип мъчно се доверяват, какво остава за някой, който се бие в гърдите, а зад тила си има 2-3 месеца в политиката ", съобщи журналистът.

Според него свършеното от и за времето им като служебни министри не е задоволително, с цел да завоюват задоволително гласове.

За избори 2 в 1

" На Борисов му повдигнаха няколко комфортни топки. Той е политическо животно и няма да пропусне да ги забие. Има нещо, за което малко се приказва и може да е една нова злополука. Не знам за какво никой не приказва, че на 11 юли гласоподаваха 600 000 души по-малко от предходните избори през април. При състояние, че на 4 април имаше доста повече инфектирани. Това не беше боязън от пандемията. Ако този развой продължи, можем да паднем под 2 млн. дали своят вот. Когото и да изберем с толкоз дали своят вот, той ще има нулева легитимност ", предвижда математикът.

Според него повода за по-малкото подадени бюлетини през юли се крие в машинното гласоподаване. Константинов предвижда, че в случай че сегашните избори са 2 в 1, гласувалите ще са още по-малко точно заради тази причина.

" ГЕРБ закъснява с някои вътрешни промени. До този миг той с половин уста сподели, че няма да е министър-председател, само че е на позиция, от която общо взето той управлява всичко. Вярно е, че му бяха обещано много положителни шансове, само че виждам друга наклонност. Ако ГЕРБ желае сигурно бъдеще и в коалиция, то те би трябвало по-ясно да се разделят с Борисов. В последните дни обаче виждам, че апетитът му нараства. Нищо чудно да се кандидатира за президент. Те към този момент изгубиха време да стартират нова фигура. Но с кандидатура на Борисов, ще наследят и негативите му ", счита Гарелов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР