Ще има глобени, не в голям размер, не в голям

...
Ще има глобени, не в голям размер, не в голям
Коментари Харесай

Глоби за тези, които агресивно пречат да се проведе преброяването

 Ще има санкционирани, не в огромен размер, не в огромен размер хора, това ще бъдат най-вече хора, които нападателно пречат да се организира преброяването, било то за тях самите, било за техни съседи, родственици, за електронното броене няма санкции. Това сподели в  " Денят стартира "  Сергей Цветарски, ръководител на Националния статистически институт.

2 милиона 403 458 са се преброили електронно, по думите му това е много по-ниско от предстоящото.

" В началото нашият уебсайт беше нападнат, което не разреши на хората да доближат до приложението и да се преброят електронно. Призовавам хората, които ще бъдат посетени от преброителите, дано им спомагат. Продължаваме с обхода ", добави Сергей Цветарски.

По думите му са взети ограничения, преброителите са снабдени със средства за отбрана от ковид, тествани са за правосъдно минало, съблюдават отстоянието.

" Декември месец ще имаме първите данни, окончателните данни ще са подготвени в средата на 2022 година ", добави Сергей Цветарски.

Според него е нужен по-добър адресен указател при идващото броене.

" Най-добре е хората да намерят контакт с преброителя или да издиктуват кода, който са получили при електронното броене, по телефона ", сподели още Сергей Цветарски.

Електронното броене завърши. В идващите дни хората, които не са се преброили през интернет, ще могат да го създадат единствено посредством преброителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР