Ще има дипломатически отговор под една или друга форма на

...
Ще има дипломатически отговор под една или друга форма на
Коментари Харесай

Премиерът: Ще има дипломатически отговор на изявленията на руския посланик

Ще има дипломатически отговор под една или друга форма на изказванията на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова. Това разгласи министър председателят Кирил Петков след съвещанието на Министерския съвет.

" Не е задоволително по никакъв метод непознат дипломат да приказва от името на българския народ против българското държавно управление ", сподели министър-председателят.

" България е време да поведе в водачеството в Европейски Съюз. Освен това Европейска комисия ще разиска предлагането на България всички страни взаимно да купуват газ. Страната ни е предложила и понижаване на акциза за горивата. Когато понижим цената на газа, ще понижим и цената на тока и това ще понижи инфлацията на всички останали артикули. Време е България да поведе водачеството в тази полемика, тъй като казусът е общ и решението е общо. Вчера бях нотифициран, че предлагането ще бъде включено за разискване в дневния ред на Европейска комисия ", добави още Петков.

" Когато целият Европейски Съюз приказва в един глас, шансът да понижим цената на газа е доста огромен ", сподели още министър председателят.

Според Петков повишението на цените у нас се дължи на високите цени на горивата и на газа на международните пазари, т.е. става дума за инфлация, която ни залива извън. Затова държавното управление е създало съответни ограничения, които ще се обсъдят с европейските сътрудници.

" Увеличава се таванът за обезщетения за бизнеса поради скъпия ток - от 250 на 300 лева Правителството ще вземе ограничения, с цел да се оправи с високата инфлация ", увери още министър-председателят.

Таванът на обезщетенията за скъпия ток за бизнеса се покачва от 250 на 300 лева Очаква се това да коства на хазната 738 млн. лева

" Очаква се цената на тока за битовите консуматори да остане непроменена ", съобщи министър председателят като посочи, че това е в пълномощията на КЕВР.

" Това е невиждана поддръжка от страна на държавното управление ", посочи Кирил Петков.


Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР