Ще има дипломатически отговор към изявлението на руския посланик. Не

...
Ще има дипломатически отговор към изявлението на руския посланик. Не
Коментари Харесай

Петков размаха пръст на руския посланик: Изявлението ѝ е неприемливо, ще има дипломатически отговор

Ще има дипломатически отговор към изказването на съветския дипломат. Не е задоволително непознат дипломат да приказва от името на българския народ против българското държавно управление. Това съобщи на брифинг министър председателят.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3091

Той разяснява и решенията, които държавното управление е взело на постоянното си съвещание.

„ Ще имаме българско предложение, с което ще се опитаме да понижим тежестта на горивата, електрическата енергия и газа върху европейската стопанска система. Случващото се сега е функционалност на високите цени на силата. Заедно с европейските сътрудници би трябвало да се оправим с това. Това не е народен, а общ европейски проблем “, акцентира.

Премиерът изброи какво ще включва българското предложение към Европейската комисия, което ще бъде прегледано в четвъртък.

„ Закупуването на природния газ да бъде направено дружно, с всички страни-членки. Европейска комисия да има специфичен отдел, който да прави всички договаряния на равнище Европейски Съюз. Когато целият пазар на Европейски Съюз приказва в един глас, шансът да понижим доста цената на газа е значителен. Ще предложим и таван, до който може да се стигне на цената на газа по този начин, че да може всички в Европейски Съюз да не плащаме спекулативни цени. В Европа цената на тока и газа са свързани. Лимитирайки разхода на цената на газа, ще понижим и цената на тока в Европа “, изясни.

По думите му това ще докара до спад на всички други цени. Премиерът означи, че България ще предложи и понижаване на акциза на бензин.

„ Ако се одобри, би трябвало да имаме доста понижение на цените на горивата в целия Европейски Съюз. Ще предложим и всички газохранилища в Европа да бъдат запълнени до 90% преди идващия зимен сезон, с цел да не се провокира спекулативният миг, който се случи тази зима “, уточни Петков.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР