Ще играе ли Рома в Шампионската лига? На този въпрос

...
Ще играе ли Рома в Шампионската лига? На този въпрос
Коментари Харесай

Ще играе ли Рома в Шампионска лига?

Ще играе ли Рома в Шампионската лига? На този въпрос към момента е мъчно да се даде отговор. „ Вълците “ сигурно зависят от няколко фактора, с цел да стане ясно това, само че най-много дуелът реванш против Байер Леверкузен в четвъртък вечер наподобява от решаващо значение за целия сезон на „ джалоросите “.

В Рома обаче имат един сериозен проблем и той е широчината на състава. Ако не печелиш, нещата просто няма по какъв начин да се случат, а тимът на Моуриньо несъмнено изпитва съществени усложнения в серия А.  И при снощното тъждество против Болоня, „ римляните “ пропуснаха следващия си късмет да се приближат до топ 4, и да се изравнят по точки със състава на Милан.

Около класирането в Италия обаче има много въпросителни, защото се чака на 22 май, на Ювентус още веднъж да бъдат отнети точки, а това може да спомогне за идеята на останалите кандидати за топ 4. По всичко наподобява, че в Рома ще хвърлят всичко в Лига Европа, с цел да опитат през втората по мощ конкуренция на „ Стария континент “ да се класират за Шампионската лига.

Двубоите против Байер Леверкузен както се и очакваше са изцяло равностойни, а във втория мач, за Жозе Моуриньо и компания няма да е по никакъв начин елементарно. 1:0 е обичаният резултат на Специалния и почитателите на Рома имат своите аргументи да са оптимистично настроени преди срещата в Леверкузен. Факт е, че за  проблемите в „ калчото “ много съществено въздействие оказаха и многочислените травми в състава на римския гранд. Отделно от това пък Моуриньо е съществено свързван с треньорския пост в ПСЖ, само че дали португалският експерт ще поеме в посока Франция, най-вероятно ще разберем след края на сезона.

Поне на този стадий, 60-годишният ментор наподобява подготвен да извърши договора си с Рома, като актуалният контракт на някогашния управител на Челси, Интер, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Тотнъм изтича през лятото на 2024 година.  Рома не е бил част от Шампионска лига от сезон 2018/2019, когато отборът бе отстранен на осминафиналите от състава на Порто. След 3 дни ще имаме по-ясен отговор на въпроса, дали Моуриньо ще съумее да сътвори следващия си героизъм, като изпрати Рома на край в Лига Европа, и за втора поредна година,   изведе своя тим до мач за европейско отличие, откакто през предишния сезон бе реализиран успех в Лигата на конференциите.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР