Ще играе ли Килиан Мбапе срещу Реал Мадрид? Въпрос, който

...
Ще играе ли Килиан Мбапе срещу Реал Мадрид? Въпрос, който
Коментари Харесай

Колко важен е Мбапе за успеха на ПСЖ?


Ще играе ли Килиан Мбапе против " Реал " Мадрид? Въпрос, който от няколко дни терзае последователите на ПСЖ, а и всички неутрални фенове на футболната игра.

Френският нападател е с травма в лявото ходило, само че е включен в групата на Маурисио Почетино. А дали ще бъде титуляр, ще стане ясно в последния миг.

Снимка: Getty Images


Неговото наличие или неявяване би оказало основна роля за упоритостите на ПСЖ да завоюва Шампионската лига. Именно той означи и единственото попадение в първата среща в 94-ата минута.

Статистиката е красноречива - 23-годишният нападател е пропуснал общо четири мача за парижани през този сезон. От тях грандът печели единствено един ( " Лил " с 2:1), записва един еднакъв (с " Лориан " ) и губи два - от " Ница " с 0:1 през предишния уикенд и при започване на сезона от " Лил " (0:1) за Суперкупата на Франция.

През актуалната акция Мбапе има 24 гола в 34 мача. Повече от сбора на попаденията на сътрудниците му в офанзива Лионел Меси (7), Неймар (4), Анхел ди Мария (3) и Мауро Икарди (5).
Снимка: Reuters

Сравнението по асистенции също е впечатляващо. 17 за Мбапе против общо 20 за гореизброените му съотборници.

Мбапе несъмнено е във вихъра си този сезон, а испанските медии са безапелационни, че днешният дуел ще е значим за решението му къде да продължи кариерата си.

В края на февруари той вкара два гола за успеха с 3:1 над " Сент Етиен " и изравни Златан на второ място във безконечната голмайсторска листа на клуба (156 гола) Само Кавани е с повече - 200.

Има 5 гола в последните си 5 мача за ПСЖ, а активът му в Шампионската лига през този сезон е 5 попадения и 6 асистенции в 7 мача.
Снимка: Reuters

В днешния си брой френският " Екип " слага на Мбапе на основно място на своята корица. Изданието прави отпратка с " Междузвездни войни " и счита, че няма да гледаме " завръщането на джедаите ", а " завръщането на гениите ".



Миналото лято ПСЖ отхвърли оферта от " Реал " Мадрид на стойност 220 милиона евро, единствено с цел да го задържи и да нападна с него трофея в Шампионската лига. Дори това да значи да го пусне без пари в края на този сезон.

Сблъсъкът сред " Реал " Мадрид и " Пари Сен Жермен " е довечера от 22:00 ч. Може да го гледате онлайн по bTV Action.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР