„Ще говорим с всяка една община, която има нужда от

...
„Ще говорим с всяка една община, която има нужда от
Коментари Харесай

Петков и Дончев в спор в парламента заради Плана за възстановяване

„ Ще приказваме с всяка една община, която има потребност от помощ за заплащане на тока. Направихме оперативно съвещание на Народно събрание и взехме решение, че ще създадем работна група, която да изисква какви средства трябват на общините. Когато видяхме образци като този в София - с другите цени на осветлението, ние се стреснахме дали тези общини в действителност имат потребност от спомагателни пари. Държавата няма средства, взимаме ги от данъкоплатците и ги преразпределяме ", това съобщи министър председателят Кирил Петков по време на блиц надзор в Народното събрание.

Освен това стана ясно, че европейската комисия приветства новата версия на Плана за възобновяване и резистентност, проектът е предаден и Европейска комисия го преглежда. Това съобщи Петков на въпрос на депутата от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев.

„ С цялото ми примирение – както бях инструктиран, си разрешавам да задам въпрос към премиера Кирил Петков, тъй като става въпрос за цялостното ръководство на държавното управление “, това съобщи Томислав Дончев от ГЕРБ от парламентарната естрада.

" Получавате достъп до 50 милиарда за идната година. Мен ме вълнува по кое време България ще има утвърден План за резистентност и утвърдени оперативни стратегии? Кога България ще има достъп до тези пари?

Според министър-председателя в проекта са били нужни промени в секторните политики и даде образец с енергетиката.

„ Директно мога да кажа, че Планът е предаден на Европейската комисия (ЕК) и тя го преглежда. Знаете, че да речем в енергетиката имаме огромна взаимозависимост от съветския газ, както и от АЕЦ „ Белене “, а.. извинете - АЕЦ „ Козлодуй ". Да не приказваме за възходящото напрежение в спора сред Русия и НАТО. Ние като едно ново държавно управление не можем да приемем този вид зависимости и трябваше да преработим тази част от Плана. Всичко това успяхме да го създадем за пай интервал. Радвам се да кажа, че Европейска комисия приветства тези промени и чакаме техния отговор “, съобщи Петков.

Дончев уточни, че е отлично, че нова версия е изпратена, само че запита за какво никой не я е виждал и се обърна към премиера с молба проектът да бъде показан.

Петков даде обещание, че публични разисквания ще има. И уточни: “Много по-добре е да изчакаме 2-3 седмици, в сравнение с да похарчим милиарди, които могат да трансформират бъдещето на България по извънредно неверен метод за част от политиките, които заварихме на база на вашата работа”, обръщайки се към Томислав Дончев от ГЕРБ, който отговаряше за проекта преди служебните държавни управления.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР