Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток и ще

...
Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток и ще
Коментари Харесай

Застудяване и условия за виелици и навявания днес

Ще духа сдържан и мощен вятър от север-североизток и ще има условия за виелици и навявания. Застудяването ще продължи и дневните температури в множеството региони ще са с противоположен или съвсем без дневен ход, към 14:00 часа ще са най-вече сред минус 5° и 0°, в София - към минус 3°, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология.

По Черноморието облачността ще е забележителна. На места ще има превалявания от дъжд, който ще се примесва и ще минава в сняг. Ще духа мощен северен вятър и с него захлаждането ще продължи. Дневните температури ще са най-вече сред минус 3° и 2°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 4 бала.

 

В планините ще е облачно с превалявания от сняг, които още преди обяд ще отслабват, до вечерта в множеството региони и ще спрат. Ще духа мощен и плевел вятър от изток-североизток и с него ще се основават условия за виелици и навявания. Температурите ще продължат да се намаляват и към 14:00 часа на височина 1200 м ще бъде минус 3°, на 2000 м - към минус 7°.

В сряда и четвъртък ще бъде най-вече слънчево. В сряда ще е студено с минимални температури сред минус 10° и минус 5° и оптимални към нулата. Вятърът ще отслабне, единствено в крайните източни региони ще остане до сдържан от север, в четвъртък ще се ориентира от запад и с него релативно ще се затопли. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР