Ще дадем срок от 3 дни на парламента и здравните

...
Ще дадем срок от 3 дни на парламента и здравните
Коментари Харесай

Алибегов: Няма да затваряме нощните заведения и няма да спазваме вечерния час


" Ще дадем период от 3 дни на Народното събрание и здравните управляващи да анулират тази заповед. Ако този период не бъде изпълнен, от вторник започваме митинги в цялата страна и всички сме единни, че ще бойкотираме тази заповед. Няма да затваряме нощните заведения и няма да съблюдаваме вечерния час ", съобщи ръководителят на БАЗ Ричард Алибегов в студиото на  " България заран ".

Той е безапелационен, че ограничения за бизнеса няма, и упрекна министъра на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров в неистина.

" Беше внушено на всички, че когато се затваря бизнес, има ограничения, които автоматизирано се задействат. Това е неистина. Мерки няма нито за бизнеса, нито за чиновниците ", посочи председателят на БАЗ.

Според него България е единствената страна, която не разрешава на народа си да работи, отнемайки му конституционно право, и по-късно споделя:  " Стойте си у дома, пари няма ".

" Служебният кабинет употребява нас за най-шумен напън за актуализация на бюджета, а там няма пари за толкоз огромен локдаун. И да бъде признат, за тези пари няма механизъм да стигне до чиновниците. Не са направени никакви ограничения. Има остарели ограничения, които да бъдат направени нови ", разяснява още Алибегов.

Основният проблем пред туристическия отрасъл и в частност ресторантьорския, съгласно Алибегов е, че огромна част от чиновниците са принудени да изоставен и да търсят по-сигурна работа в различен бранш. Затова той е на мнение, че не би трябвало да се постановат ограничавания или квоти за имунизация, преди такива да е изпълнил държавният бранш.

" Сочат ми с пръст Европа, само че в Европа страната си е свършила работа и едвам тогава ти постановат тези ограничения. Най-много имунизирани са хората над 60-70 години. С кого би трябвало да работим? Даже и 100% да е имунизиран личният състав, би трябвало да чакам 100% имунизирани клиенти ли? Какво да направя, да вървя да имунизирам клиенти?! ", пита ръководителят на БАЗ посредством ефира на .

Алибегов призна, че секторът не е спазвал досегашните ограничения, защото " няма по какъв начин да работят на 50% потенциал при 100% разноски ". И е безапелационен:

" Няма позволим да останем затворени поради едни и същи неточности от предходната година ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР