Ще бъде обявен международен архитектурен конкурс в какво да се

...
Ще бъде обявен международен архитектурен конкурс в какво да се
Коментари Харесай

С архитектурен конкурс ще се реши как да изглежда мястото, където сега е Паметникът на Съветската армия

Ще бъде разгласен интернационален архитектурен конкурс в какво да се трансформира пространството, където сега се намира Паметникът на Съветската войска. Това заяви ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев пред.

Нека международни и български архитекти да предложат решение, а на публични разисквания с жителите ще решим какво тъкмо ще има там, разяснява Георгиев.

Без подозрение паметникът няма място там,взехме изрично решение и указахме на страната да го реалокира, напомни ръководителят на СОС и означи, че регионалният шеф е претрупан да извърши това решение.

Според него тематиката се употребява в навечерието на локалните избори за " помпане на рейтингите " на разнообразни политици.

Георгиев сподели още, чепалатките, които сега са пред паметника, са противозаконни. Апелирам към политическите водачи, които са ги организирали, да подхващат нужното да пазят здравето и живота на хората там, уточни той.

В коментар на информацията, че ръководителят на съветския Следствен комитет евъзложил образуването на наказателно дело за оскверняването на Паметника на Съветската армияв София, Георгиев сподели, че би посъветвал съветските служби да се грижат за случаите и закононарушенията на територията на Руската федерация. България е суверенна страна, имаме си задоволително способени органи, които ревизират сигналите и подхващат ограничения, съобщи ръководителят на СОС.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР