Ще бъде много тъжно, ако допуснем отмяната на машинното гласуване.

...
Ще бъде много тъжно, ако допуснем отмяната на машинното гласуване.
Коментари Харесай

Петър Славов: Хората вече нямат доверие в изборния процес. Това е тъжната равносметка

Ще бъде доста тъжно, в случай че допуснем анулацията на машинното гласоподаване. През годините то сподели, че може да работи добре, разяснява пред Петър Славов, претендент за самостоятелен общински консултант, правист и някогашен народен представител.

" В момента, в който злите сили махнат машинното гласоподаване, идната стъпка ще бъде да махнат и преференциалното гласоподаване ", уточни той.

" Най-после видяхме с очите си това, което подозирахме, което знаехме ", уточни по отношение на видеонаблюдението той.

Според Славов се е " сринал тотално огромният мит за сигурността на хартиеното гласоподаване " и се е видяло " черно на бяло какви безобразия се правят ".

Ако е имало проблем с отпечатването на бюлетините от машинното гласоподаване, това е заради " некомпетентността на хартиеното болшинство в ЦИК ", поръчало ролки не по стандарт, счита Петър Славов, който се пита и " дали това не е направено преднамерено ".

Във връзка с огромния брой правосъдни каузи, с които се нападат локалните избори, Славов посочи, че не би трябвало да се разрешава " вотът на хората да бъде откраднат и да си затваряме очите ".

В тази обстановка, освен това огромно нарушаване на изборния развой с анулацията на машинното гласоподаване на първия тур, на всички места би трябвало да се брои, колкото и да е тежко, с цел да се върне най-малко малко изгубеното доверие, акцентира юристът.

" Хората са гневни. Виждате какъв брой ниска беше изборната интензивност, какъв брой доста има " Не поддържам никого ". Хората към този момент нямат доверие в изборния развой. Това е тъжната равносметка. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР