Ще бъде изготвен цялостен проект за консервация и реставрация на

...
Ще бъде изготвен цялостен проект за консервация и реставрация на
Коментари Харесай

Ще изготвят проект за консервация и реставрация на Паметника на свободата на Шипка

Ще бъде направен повсеместен план за консервация и реституция на Паметника на свободата на Шипка - част от Националния парк-музей " Шипка - Бузлуджа ", заяви по време на парламентарния надзор министърът на културата Боил Банов.

Директорът на музея прави всичко належащо, а Министерството на културата прецизно следи активността му, само че постоянно процедурите по публичните поръчки водят до закъснение - поради липса на претенденти или обжалване, сподели Банов.

През този сезон Русенската опера ще излезе от сложната обстановка, в която изпадна през последната година и половина след напускането на дългогодишния й шеф до назначението с конкурс на нов шеф, сподели Боил Банов в отговор на депутатски въпрос за тежкото финансово положение на театъра с недостиг от над 2,5 млн. лева

Министерството на културата не е забавяло изплащането на възнагражденията на работещите в Русенската опера, не е преустановявало и няма да прекрати заплащанията на отговорностите ѝ към физически и юридически лица. Дефицитите на другите културни институти се менят през годините и от време на време се трансформират в плюс. Между образците са Пловдивската, Варненската и Старозагорската опера. Сега усложнения с изключение на Русенската опера има понякога Бургаската опера, само че те не са от този темперамент, изясни министър Банов.

По думите му, н е е правилно въз основата на моментното положение на един институт да се разяснява системата на финансиране. -->

" Не слугувам на системи, постоянно съм подготвен да разисквам разнообразни разновидности. Работя за преуспяването на културните институти, за пълноценната професионална реализация на работещите в тях и за това публиката да е удовлетворена ", сподели още Боил Банов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР