Ще бъдат възстановени дюните, които бяха разрушени между Несебър и

...
Ще бъдат възстановени дюните, които бяха разрушени между Несебър и
Коментари Харесай

Разораните дюни край Несебър ще бъдат възстановени

Ще бъдат възобновени дюните, които бяха разрушени сред Несебър и Равда, заяви. Нарушението е на Държавното ловно стопанство Несебър, чиито чиновници е трябвало да създадат трап, възпрепятстващ достъпа на моторни транспортни средства.
Още по темата
Предстои да бъде решено каква глоба ще бъде наложена, изясни шефът на бургаската еко ревизия Павел Маринов: " Извършено е нарушаване на междинно местообитание в границите на предпазена зона " Ахелой-Равда-Несебър ". Не са наранени дюните, които са естествена забележителност в границите на Несебър, петте дюни. "

Представителите на държавното ловно стопанство са имали положителни планове, само че са работили по неправилния метод, сподели още Маринов.

" На 13 -ти януари сме издали наставления да лимитират достъпа на АТВ-та до дюните, които се намират наоколо до селищната зона. Там на сивите и белите дюни доста постоянно се вършат надпревари. Колегите са решили, че по-добре ще изпълнят тази задача като лимитират достъпа с трап от южната страна, което не е в съгласие с нас и е напълно в нарушаване със законодателството. Трябва да бъде възобновено остарялото състояние. "

Директорът на стопанството инж. Димитър Мандулев посочи, че е дал нужните пояснения и ще изчака констатациите на всички виновни институции.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР