Ще бъдат предприети необходимите законови мерки за гарантиране на сигурността

...
Ще бъдат предприети необходимите законови мерки за гарантиране на сигурността
Коментари Харесай

Иван Гешев: Няма война между МВР и прокуратурата

Ще бъдат подхванати нужните законови ограничения за гарантиране на сигурността на българските магистрати при осъществяване на служебните им отговорности, обявиха от управлението на прокуратурата на втория за деня брифинг, откакто сутринта СРП упрекна ГДБОП в невиждан напън в хода на следствието за източването на автомагистрала „ Хемус ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Война сред институциите значи единствено едно – загуба и вреда за обществото, съобщи от своя страна заместник-главният прокурор Борислав Сарафов. Той прикани за разсъдък и работа, ориентирана към обществото.

Няма война сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Води се война против прокуратурата. Интерес от тази война имат единствено нарушителите. Цената за това ще платят българските жители, сподели на собствен ред основният прокурор Иван Гешев, който уточни, че за първи път вижда подобен невиждан напън върху редови прокурори.

Днес са те, на следващия ден ще са съдиите, а в други ден ще сте вие или някой жител, обърна се Гешев към медиите в Съдебната палата.

Той отговори и на думи на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, номиниран да остане на поста и в постоянния кабинет, по този начин:

Чух, че служебният министър Бойко Рашков някъде е споделил, че това е професионален спор. Това не е професионален спор. Това е противозаконен, непозволен напън върху магистрати да извършат закононарушение против правораздаването.

Независимостта на българските магистрати би трябвало да бъде непрестанно очевидно отстоявана. Ние ще работим единствено и само в полза на жителите и няма да водиме война с никой с изключение на с престъпността, заключи Иван Гешев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР