ще бъдат обсъдени в понеделник на извънредно заседание на разширен

...
ще бъдат обсъдени в понеделник на извънредно заседание на разширен
Коментари Харесай

Кацаров: Пълен локдаун засега не се налага

ще бъдат разисквани в понеделник на изключително съвещание на уголемен състав на експертния съвет.

Предложени са два различни типа ограничения - едните от тях е да се употребява зелен документ без ограничавания в потенциала на обществени места. Другият - оферират се спомагателни ограничавания и прекъсване на действия, в случай че не се стъпва на зелен документ. Зеленият документ е това, което е възприето в целия Европейски Съюз като зелен документ - преболедуване, имунизация, антигенен или ПСР тест.

Заповедта ще бъде издадена идната седмица.

За учебните заведения - плановете да се вършат на база община, а не област, за оптимален брой учебни заведения да продължат да работят присъствено. Мерките ще бъдат съгласувани с МОН.

Кацаров е упълномощил бързо да бъдат закупени в допълнение 1 милион антигенни теста, ако се схване разновидността със зеления документ, да се обезпечи опция на повече хора да се тестват и да се снабдят с подобен зелен документ. Те ще бъдат за сметка на страната.

Тестовете за антитела не са документ, който може да удостовери съществуването на имунна отбрана, акцентира Кацаров. Един от причините - на никое място в Европейски Съюз и света подобен документ не се възприема като съображение за издаване на зелен документ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР