Ще бъдат обезщетени земеделските стопани, които са с под 100%

...
Ще бъдат обезщетени земеделските стопани, които са с под 100%
Коментари Харесай

5 млн. лв. са предвидени за обезщетения срещу градушките

Ще бъдат обезщетени земеделските стопани, които са с под 100% пропаднали площи. Не би трябвало земеделските стопани да имат съображение за терзание, че страната няма да се погрижи. Това съобщи земеделският министър Иван Иванов пред bTV.

През актуалната година има очакван бюджет от 5 млн. лева за обезщетение против градушките по скица за държавна помощ. Обезщетенията зависят от това какъв брой площи ще заявят земеделските производители, посочи земеделският министър.

Държавата насърчава и застраховането - 65% от сумата, която земеделските производители дължат на застрахователите, се поема от страната. За страдание обаче земеделските стопани не се възползват, не губят нищо, а само би трябвало да си създадат застраховка, уточни Иван Иванов. Тази година интересът е извънредно невисок и земеделският министър не вижда за какво земеделските стопани да не се възползват.

Хиляди ракети са изстреляни против градушките. От бюджета са обезпечени 13.5 млн. лева, които покриват потребностите и няма недостиг на ракети против градушките. Земеделските стопани могат да бъдат спокойни, че се обработват градоносните облаци, увери Иванов.

Иван Иванов не знае кой е предложил подкуп на ръководителя на Българската организация по сигурност на храните.

Според земеделския министър депутатът от " Продължаваме промяната " Александър Дунчев нанася вреди върху партията и в коалицията с изказванията си за партийни назначения в горските стопанства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР