Ще бъдат ли забранени полуавтоматичните карабини за ловците?Ловците у нас

...
Ще бъдат ли забранени полуавтоматичните карабини за ловците?Ловците у нас
Коментари Харесай

Ще бъдат ли забранени полуавтоматичните карабини за ловците?

Ще бъдат ли неразрешени полуавтоматичните карабини за ловците? Ловците у нас подлежат на доста непоколебим надзор във връзка с закупуване и регистрация на оръжията си. Това разяснява в изявление за Дарик ръководителят на Управителния съвет на Съюза на ловците и рибарите в България инж. Васил Василев.
 
Промените в закона за оръжията провокираха недоволството на родните ловци. Промените в закона идват у нас след признати евродирективи, които плануват възбраната на придобиването, съхранението, носенето и използването на огнестрелни оръжия, в това число автоматизираните огнестрелни оръжия, които са променени в полуавтоматични оръжия.
 

Ако измененията в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения станат факт, използването на газовото оръжие ще премине на позволителен режим. Полуавтоматичните карабини ще бъдат неразрешени и това ще засегне евентуално хиляди ловци в страната, на които е позволен подборен обстрел и които ги употребяват.
 
 Gulliver/Getty Images

" Проблемът в действителност не са ловните огнестрелни полуавтоматични оръжия, само че те на практика попадат в категорията, че могат да бъдат модифицирани. Това е злонамерено деяние, което някой може да направи с престъпна цел, само че това не значи, че би трябвало да се утежнява опцията на всички доброжелателни и в сходство със закона ползватели на такива оръжия, които правят своята активност, разяснява ръководителят на Управителния съвет на Съюза на ловците и рибарите у нас инж. Васил Василев-->
 

 
 Gulliver/Getty Images

Въпреки несъгласието с препоръчаните промени, от Съюза на ловците и рибарите в България са подготвени да срещнат народните представители с следствията за ловния бранш от смяната на закона за оръжията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР