Ще бъдат ли по-богати българите през новата 2019 г.? Според

...
Ще бъдат ли по-богати българите през новата 2019 г.? Според
Коментари Харесай

Ще бъдем ли по-богати през новата 2019 г.?

Ще бъдат ли по-богати българите през новата 2019 година? Според финансиста Емил Хърсев отговорът на този въпрос е ясно " Да ". " Първо, тъй като цялата войска от държавни чиновници ще получи обещаните им от бюджета нараствания на заплатите.

Икономистът Мика Зайкова обаче не може да отговори позитивно. " Колкото и да са доста държавните служители, по-голямата част от хората няма да станат по-богати. Първо, ние сме измежду страните, в които инфлацията пораства най-бързо. Второ, ние сме страната с най-големите неравенства и запълването на тази дупка ще е мъчно ", изясни тя.

Хърсев обаче посочи, че бизнесът също е удостоверил желание за увеличение на заплатите с 8%. По думите му инфлацията постоянно е по-ниска от растежа на приходите през последните 10 година

Според Хърсев в съпоставяне останалите европейски страни качеството на живот у нас несъмнено е положително и ние не сме на последно място в Европа.

" Три са страните, в които има малко по-ниски приходи от нас - Черна гора, Босна и Херцеговина и Косово ", означи обаче Зайкова.

" Защо имаме остатък? От финансовите разноски, не от това, че внезапно събираемостта е почнала да става по-висока ", сподели още тя в диалога.

Хърсев обаче регистрира, че и събираемостта на налози, акцизи и мита пораства, и в това време неизвършените финансови разноски, които са били планувани в миналогодишния бюджет, водят до остатъка, с който завършихме годината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР