Ще бъда общински съветник. Това стана ясно от думите на

...
Ще бъда общински съветник. Това стана ясно от думите на
Коментари Харесай

Портних: Ще бъда общински съветник

Ще бъда общински консултант. Това стана ясно от думите на Иван Портних, на брифинг след края на балотажа.

Благодарим на всички, които макар провокациите, ни поддържаха, сподели първоначално той.

ГЕРБ е победител във Варненска област. От 12 общини, на първи тур спечелихме безапелационно в 9, а на втори в обще две - Аврен и Провадия. Губим във Вълчи дол, с доста дребна разлика, и във Варна, изясни Портних.

ГЕРБ е и с болшинство в Общинските препоръки в множеството общини. Поздравявам всички сътрудници от общините в региона.

Във Варна - потвърди се, че локалната власт може да бъде напазарувана безусловно - и в общинския съвет, и в администрацията. Напрактика виждаме по какъв начин бизнеса си купи кмет. Скандално ниска изборна интензивност. От 280 хиляди гласоподаватели, виждаме, че Благомир Коцев е определен с 45 хиляди гласа. Това е колкото жителите на регион " Владислав Варненчик ". 236 хиляди не са излезли въобще. Това е алена лампа, която би трябвало да светне за всички политици, в това число и за нас, сподели още Иван Портних.

Бяха правени доста социологически проучвания преди изборите, които посочваха, че водим при изборите за кмет. Дори сред първия тур и балотажа изследванията сочиха, че публичните настройки са в наша изгода. Това демонстрира, какво се е случило.

Помните, че Коцев обясняваше по какъв начин 2/3 не желали модела Портних, само че резултатите демонстрират, че 3/4 не желаят модела Благо, в случай че следваме неговата логичност, изясни още Портних.

Видно е, че резултатът не е на ПП/ДБ, и не е мажоритарен, а идва от една избрана посока, добави той.

Лъжите на измененията започнаха да се срутват още през вчерашния ден. Например лъжата на Коцев, че Варна се ръководи от стопански кръгове, тъй като той нямаше да получи нищо, а очевидно той получи от презастроителите от Алтернативата на жителите и други такива. Бизнесът влага милиони в акцията на Благомир Коцев и на ПП/ДБ като цяло, и ще е забавно по какъв начин тези средства ще бъдат възобновени. Това е най-скъпо струващата акция - билбордове, пана, медии, обществени мрежи, подплатено и със сериозния корпоративен избор, сподели още Портних.

Има нова настройка от розовите демократи от ПП/ДБ, и комунистите на Гуцанов, и националистите на " Възраждане " - доста забавна композиция видяхме, и презастроителите. Станахме очевидци на брутално преливане на гласове. Това не се е случвало в най-новата ни история. Тези гласове от първия тур се пренасочиха към Коцев, а това са идеологически несъвместими гласове. Тази сглобка ще си личи в най-скоро време, добави Портних.

Защо загубихме?!, риторично попита той Първата причина е политическия рекет с ремонтите. Добре планувано - в последните месеци направи живота на хората нетърпим. Със стартирането на ВиК ремонтите с голямо забавяне в един миг, излъгвайки със периодите - това сътвори дескомфорт и с трафика, и със замърсяването и това прозължи доста дълго време пред очите на всички ни. Имаше голям брой оправдания, само че всички виждахме, че там изпълнителите не работеха, а се мотаха. Ние за жалост не можахме през цялата акция да го разбираем напълно детайлно на нашите съграждани,. Тези планове са планувани през 2021 - 2022 година от Общинския съвет, със съответните финансови принадлежности. Но забавянето на ВиК ремонтите с 2 години, забави и нашите планове. Това демонстрира един синхронизиран скрит план. Ние неможахме добре да разбираем това и не можахме да мотивираме хората да излязат да гласоподават. Това оказа помощ на корпоративния и дирижиран избор, изясни Иван Портних.

Какво оставяме:  Общината е подала за новия програмен интервал над 120 оферти, за общо над 300 милиона лв., измежду които за 4 учебни заведения, 2 детски градини. Сред тях 95 плана сме подали след енергийно проучване за саниране на многофамилни жилищни здания, с над 600 хиляди квадратни метра РЗП, добави Портних. Разработили сме ред други планове по оперативни стратегии, добави той.

Сега се работи по голям брой огромни планове, измежду които 8 междублокови пространства, главен ремонт на 30 улици, уголемение на зелената зона, нови паркоместа, ремонта на постройката на Филиала, който завършва напълно скоро, две нови детски градини се построяват в този момент, и други, на всички места - във всички микрорайони в града, съобщи Портних.

Оставяме стратегия с обезпечено финансирани, за най-малко две години, тъй че от на следващия ден да почнат да работят има какво да вършат. Това трябваше да е готово през 20021 - 2022 година

Оставяме Общината в отлично финансово положение, това се вижда от препотвърдения кредитен рейтинг. Казвам го, с цел да няма спекулации, заключи Иван Портних.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР